Monique van de Ree rondt teamwerk af in Erembodegem

Monique van de Ree rondt teamwerk af in Erembodegem

Monique van de Ree heeft net als vorig jaar de GP Van Eyck Sport naar haar hand gezet. In de slotfase raakte de Nederlandse van Lares-Waowdeals voorop met Evelien Debboudt en haar ploeggenote Sofie De Vuyst, waarna ze het makkelijk haalde in de sprint.

Met 84 stonden ze zaterdag in Erembodegem aan de start voor de achtste wedstrijd in de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen. Reeds in de eerste van zes grote ronden van 16,5 km werd de eerste aanval genoteerd. Steffy Van den Haute, Lensy Debboudt, Kim de Baat, Sofie De Vuyst, Dani Christmas en Demmy Druyts vonden mekaar in deze ontsnapping en hadden na twee ronden een voorsprong van meer dan twee minuten. Na de derde ronde was hun voorgift ietwat geslonken, blijkbaar een teken aan de wand. Het leidende zestal werd gehalveerd tot drie. Lensy Debboudt, Dani Christmas en Sofie De Vuyst waren voorin de overblijvers.

Bij het ingaan van de slotronde hadden de drie nog slechts 25 seconden voorsprong op een groep van dertien rensters. Zij vonden de aansluiting en zo ging men de finale in met zestien leiders. Thalita de Jong probeerde nog in haar eentje de brug vanuit het peloton te maken, maar slaagde niet in haar opzet. Op twee kilometer van de finish plaatsten Monique van de Ree, Evelien Debboudt en Sofie De Vuyst de beslissende uitval. Aan de finish liepen ze ook in die volgorde binnen. Een dozijn seconden later toonde Jessy Druyts zich de snelste van het achtervolgende groepje.

Door haar zege wordt Van de Ree de nieuwe leider in de Ladies Cycling Trophy. Ze heeft evenveel punten als Evelien Debboudt, maar is in het voordeel dankzij haar drie dagzeges.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Monique van de Ree (Ned/Lares-Waowdeals) 99,6 km/2u39:37 (gem. 36,79 km/u); 2. Evelien Debboudt; 3. Sofie De Vuyst; 4. Jessy Druyts 0:12; 5. Sarah Inghelbrecht; 6. Kim de Baat; 7. Juliette Vandekerckhove (Fra); 8. Kylie Waterreus (Ned); 9. Lotte van Hoek (Ned); 10. Dani Christmas (GBr).

Sanne Cant toont goeie vorm in Prosperpolder

Sanne Cant toont goeie vorm in Prosperpolder

Geen maat op Jolien D'hoore in Oedelem

Geen maat op Jolien D'hoore in Oedelem