Geen maat op Jolien D'hoore in Oedelem

Geen maat op Jolien D'hoore in Oedelem

Met 67 rensters gingen ze van start in deze avondwedstrijd die aanvankelijk rustig verliep. Een kwartet met Femke Verstichelen, Rebeca Fonseca en de zusjes Demmy en Jessy Druyts koos half koers voor de aanval. Dit viertal liep tot één minuut uit, maar na een vlucht van een vijftiental kilometer voltrok zich een algemene hergroepering.

Bij aanvang van de elfde van de in totaal dertien af te leggen ronden versnelde Evy Kuijpers. Sanne Cant reageerde en uiteindelijk sloten nog negen rensters aan. Dat waren Valerie Demey, Rebeca Fonseca, Fenna Vanhoutte, Jessy Druyts, Elise Delzenne, Frida Knutsson, Juliette Vandekerckhove, Kim de Baat en Jolien D'hoore. De beslissende vlucht was meteen een feit. In de spurt maakte D'hoore haar favorietenrol helemaal waar. Op de lange, kaarsrechte aankomststrook kon de renster van Wiggle High5 zich naar hartenlust uitleven. Ze versloeg de Française Juliette Vandekerckhove en de Nederlandse Evy Kuypers met sprekend gemak. Goed voor een achtste seizoenszege.

"Ik zal in de aanloop naar het Belgische kampioenschap nog twee kermiskoersen afwerken", zei D'hoore na afloop. "Dat moet volstaan om een gooi te doen naar een vierde Belgische titel op de weg. Ik sta er op het BK opnieuw alleen voor, maar deze situatie is me niet vreemd. In het verleden kon ik het in deze omstandigheden afmaken. Ik heb er vertrouwen in dat het opnieuw moet lukken."

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Jolien D'hoore (Wiggle High5) 88,4 km/2u11:42 (gem. 39,62 km/u); 2. Juliette Vandekerckhove (Fra); 3. Evy Kuypers (Ned); 4. Valerie Demey; 5. Fenna Vanhoutte; 6. Jessy Druyts; 7. Frida Knutsson (Zwe); 8. Rebeca Fonseca (Fra); 9. Elise Delzenne (Fra) 0:10; 10. Sanne Cant.

Monique van de Ree rondt teamwerk af in Erembodegem

Monique van de Ree rondt teamwerk af in Erembodegem

Githa Michiels wint na sterke slotkilometer in Eeklo

Githa Michiels wint na sterke slotkilometer in Eeklo