Githa Michiels wint na sterke slotkilometer in Eeklo

Githa Michiels wint na sterke slotkilometer in Eeklo

Dertig rensters gingen van start in het Jaarmarktcriterium van Eeklo. Opvallend was de deelname van Jolien D’hoore en Sanne Cant, twee wereldkampioenen. Zij konden echter geen rol van betekenis spelen.

In de zesde van de vijftien af te leggen ronden voltrok zich de beslissing toen een trio met Githa Michiels, Jolien Verschueren en de Australische Louisa Lobigs vaart maakte. Jessy Druyts poogde in haar eentje naar het leidende trio toe te fietsen, maar kwam niet dichter dan 25 seconden. In de slotkilometer sprintte Belgisch kampioene mountainbike Githa Michiels haar twee concurrentes uit het wiel.

Jolien D’hoore, vorig jaar nog winnares, speelde dus geen hoofdrol. “Ik werd enorm geviseerd. Iedere keer als ik een actie wou ondernemen, sprong men meteen op mijn wiel. Ik kreeg geen meter vrijheid.” De renster van Wiggle High5 liet zich uitbollen en eindigde pas op de negentiende plaats.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Githa Michiels (Lingier-Versluys) 45 km/1u08:26 (gem. 39,05 km/u); 2. Louisa Lobigs (Aus) 0:02; 3. Jolien Verschueren 0:09; 4. Priatna Ayustina Delia (Ind) 0:50; 5. Juliette Vandekerckhove (Fra); 6. Maranda Maghfirotika (Ind); 7. Fiona Dutriaux (Fra); 8. Frida Knutsson (Zwe); 9. Megan Chard (GBr); 10. Sanne Cant.

 

Geen maat op Jolien D'hoore in Oedelem

Geen maat op Jolien D'hoore in Oedelem

Nina Kessler snelste van het pak in Flanders Diamond Tour

Nina Kessler snelste van het pak in Flanders Diamond Tour