Nina Kessler snelste van het pak in Flanders Diamond Tour

Nina Kessler snelste van het pak in Flanders Diamond Tour

Na een snel afgewerkte, maar verder met weinig animo gestoffeerde wedstrijd werd de Nederlandse Nina Kessler winnares van de vierde Flanders Diamond Tour in Nijlen, voorlaatste manche in de Lotto Cycling Cup. Ze bleef in een massasprint haar landgenote Monique van de Ree voor.

In de tweede ronde trokken Annelies Dom en Nathalie van Gogh in de aanval. Verder dan een voorsprong van vijftien seconden kwamen ze niet en nog voor het einde van ronde twee was de poging al tenietgedaan. Van Gogh waagde zich aan een nieuwe onderneming in de vijfde ronde, dit keer in het gezelschap van Charlotte Becker en Sylvie Boermans. Ook dit keer raakte men niet verder weg dan goed tien seconden.

Er volgde nog één poging van negen rensters in de zevende ronde, maar een noemenswaardige voorsprong opbouwen zat er vandaag niet in. Tot twintig seconden liepen de negen uit, maar op tien kilometer van het einde was duidelijk dat deze wedstrijd afstevende op een massasprint. Daarin was het dus Nina Kessler die haar landgenote Monique van de Ree en de Italiaanse Chiara Consonni aftroefde. De zondag elders succesrijke Jolien D'hoore, zelf winnares van de eerste drie edities in Nijlen, blijft aan de leiding in de Lotto Cycling Cup.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Nina Kessler (Ned/Hitec Products) 138 km/3u22 (40,99 km/u); 2. Monique van de Ree (Ned); 3. Chiara Consonni (Ita); 4. Ilona Hoeksma (Ned); 5. Eva Buurman (Ned); 6. Elise Delzenne (Fra); 7. Silvia Persico (Ita); 8. Valerie Demey; 9. Aurore Verhoeven (Fra); 10. Claudia Jongerius (Ned).

 

Githa Michiels wint na sterke slotkilometer in Eeklo

Githa Michiels wint na sterke slotkilometer in Eeklo

D'hoore pakt slotrit Women's Tour, eindzege voor Niewiadoma

D'hoore pakt slotrit Women's Tour, eindzege voor Niewiadoma