D'hoore pakt slotrit Women's Tour, eindzege voor Niewiadoma

D'hoore pakt slotrit Women's Tour, eindzege voor Niewiadoma

Jolien D’hoore zit aan vier overwinningen in de Women’s World Tour. Na twee ritzeges en eindwinst in de Tour of Chongming Island pakte ze nu de slotrit in de Britse Women’s Tour mee. De eindzege van Katarzyna Niewiadoma kwam zoals verwacht niet meer in gevaar in het afsluitende 62 kilometer lange criterium in de straten van Londen.

Vooral de dames van Boels Dolmans hadden blijkbaar geen zin in een massasprint want vrijwel meteen na de start tekenden ze bijna voltallig present in een aanval met twaalf, later gereduceerd tot acht rensters. Elizabeth Deignan, Chantal Blaak, Christine Majerus, Amy Pieters en Anna van der Breggen hadden dan enkel nog leider Niewiadoma, Jeanne Korevaar en Hannah Barnes in hun gezelschap. Het was het Wiggle High5 van D’hoore dat de kloof van 25 seconden net voor half koers dichtte.

Ook in de slotronden volgden de ontsnappingspogingen mekaar snel op, met een hoofdrol voor Ashleigh Moolman die het maar liefst drie keer probeerde. Allemaal vergeefs, want de groepssprint kwam er toch. D’hoore bleek sneller dan Hannah Barnes, Christine Majerus, Roxane Fournier en Katie Archibald. In de eindstand is Sofie De Vuyst met een vijftiende plaats beste Belgische.

“Mooi dat ik het vandaag kon afmaken nadat de ploeg zoveel had gewerkt”, zei D’hoore. “We waren niet mee in de vroege vlucht en we moesten serieus aan de bak om die situatie recht te zetten. Voor de sprint konden we ook nog de kaart van Bronzini trekken, maar in de slotfase zei ze zelf om alles op mij te zetten. Ik ben het ondertussen wel gewoon om met die druk om te gaan.”

Foto MVH

Top 10 rit: 1. Jolien D’hoore (Wiggle High5) 62 km/1u28:23 (gem. 42,089 km/u); 2. Hannah Barnes (GBr); 3. Christine Majerus (Lux); 4. Roxane Fournier (Fra); 5. Katie Archibald (GBr); 6. Marta Bastianelli (Ita); 7. Giorgia Bronzini (Ita); 8. Anna van der Breggen (Ned); 9. Elena Cecchini (Ita); 10. Alice Arzuffi (Ita).

Top 10 eindstand: 1. Katarzyna Niewiadoma (Pol/WM3 Pro Cycling) 16u34:53; 2. Christine Majerus (Lux) 1:18; 3. Hannah Barnes (GBr) 1:30; 4. Leah Kirchmann (Can) 1:36; 5. Ellen van Dijk (Ned) 1:39; 6. Alice Barnes (GBr) 1:47; 7. Ashleigh Moolman (Z-Af) 1:53; 8. Cecilie Uttrup Ludwig (Den) 1:59; 9. Danielle King (GBr) 2:00; 10. Elisa Longo Borghini (Ita) 2:01.

 

Nina Kessler snelste van het pak in Flanders Diamond Tour

Nina Kessler snelste van het pak in Flanders Diamond Tour

Thalita de Jong snelste van acht in Belsele

Thalita de Jong snelste van acht in Belsele