Thalita de Jong snelste van acht in Belsele

Thalita de Jong snelste van acht in Belsele

Minder dan 24 uur na de wedstrijd in Kontich mochten de eliterensters alweer de weg op voor de regionale wedstrijd in Belsele. Er kwamen 86 dames opdagen voor de wedstrijd over 80 kilometer.

Na drie ronden kwam een eerste aanval tot stand. Kim de Baat, de zussen Thalita en Demi de Jong, Evelien Debboudt, Femke Verstichelen, Marcia Eicher en het Valcar-duo Allegra Maria Arzuffi en Chiara Zanettin maakten deel uit van die ontsnapping, welke meteen de goeie bleek te zijn. De voorsprong op het peloton liep op tot om en bij de twee minuten.

In de slotfase werd het verschil gereduceerd tot ongeveer driekwart minuut, mede door het steekspel om de overwinning bij de leiders. Toch werd met de acht om de zege gesprint. Thalita de Jong (Lares-Waowdeals) toonde zich de snelste voor Femke Verstichelen (Bizkaia-Durango) en Kim de Baat (Lensworld-Kuota). Op 43 seconden won de Poolse Katarzyna Wilkos de sprint van het peloton voor Duits kampioene Mieke Kröger.

Foto’s Paul Hinninck

Top 10: 1. Thalita de Jong (Ned/Lares-Waowdeals) 86 km/2u10:02 (gem. 36,56 km/u); 2. Femke Verstichelen; 3. Kim de Baat; 4. Allegra Maria Arzuffi (Ita); 5. Chiara Zanettin (Ita); 6. Demi de Jong (Ned); 7. Evelien Debboudt; 8. Marcia Eicher (Zwi); 9. Katarzyna Wilkos (Pol) 0:43; 10. Mieke Kröger (Dui).

 

D'hoore pakt slotrit Women's Tour, eindzege voor Niewiadoma

D'hoore pakt slotrit Women's Tour, eindzege voor Niewiadoma

Sarah Roy verslaat Christine Majerus in Women's Tour