Sarah Inghelbrecht sneller dan Anisha Vekemans in Sinaai

Sarah Inghelbrecht sneller dan Anisha Vekemans in Sinaai

Sarah Inghelbrecht heeft de wedstrijd in Sinaai op haar naam geschreven. In een massasprint versloeg ze Anisha Vekemans en Shana Dalving. Steffy Van den Haute had aan een vijfde plaats genoeg om de Belgische titel bij de studenten te veroveren. Herlinde Coudeville en Isabel Vandewalle flankeerden haar op het podium.

Zondag stond ook de 1.1 UCI-wedstrijd Trofee Maarten Wynants op de kalender, maar toch kwamen in Sinaai nog 57 rensters opdagen waarvan er vijftien in aanmerking kwamen voor de nationale titel bij de studenten. Het was wachten tot de vijfde van twaalf ronden om een eerste echte aanval te noteren. Tinne Vermeiren slaagde erin om een kloofje van 25 seconden te slaan, maar na iets meer dan tien kilometer zat haar solotocht erop.
De Duitse Kim Kohlmeyer was de volgende die het probeerde. Zij reed zo’n 25 kilometer voor het peloton uit met een maximale voorsprong van veertig seconden, maar kort voor het ingaan van de slotronde zag ze het versnellende peloton terugkeren. In de slotkilometers gebeurde niet veel meer, zodat een compact peloton richting de heel lange laatste rechte lijn trok. Het werd een zij aan zij tussen Inghelbrecht en Vekemans, waarbij eerstgenoemde het uiteindelijk haalde.

“Hier wacht ik eigenlijk al heel mijn wielercarrière op”, zei de dolgelukkige Inghelbrecht (Lares-Waowdeals). “Na mijn jaren bij de aspiranten kon ik nog weleens een tijdrit of een dernykoers winnen, maar een gewone wedstrijd niet. Ik bleef altijd maar hopen en bijvoorbeeld vorig seizoen was ik er enkele keren heel dichtbij, maar die zege bleef toch uit. Bij mijn huidige ploeg rijd ik bovendien veel grote wedstrijden in dienst van de kopvrouwen, waardoor ik veel minder kermiskoersen afwerk dan vroeger.”
“Hier stonden door de concurrentie van de Trofee Maarten Wynants heel weinig meisjes van UCI-teams aan de start, maar dat maakte het niet echt makkelijker. Ik en Anisha Vekemans hebben enkele keren geprobeerd om de handen in elkaar te slaan, maar ruimte kregen we niet. Het was dan ook snel duidelijk dat een massasprint heel waarschijnlijk was. Ik koos het wiel van een buitenlands meisje waardoor ik in een goede positie kwam te zitten. Toen ik voelde dat zij niet veel jus meer in de benen had, heb ik mijn sprint ingezet. Het was nog vrij ver en Anisha zat heel de tijd naast mij, maar uiteindelijk bleek ik toch net iets meer over te hebben.”

Foto's Alain Sennesael

Top 10: 1. Sarah Inghelbrecht (Lares-Waowdeals) 87 km/2u22:14 (gem. 36,7 km/u); 2. Anisha Vekemans; 3. Shana Dalving; 4. Gaia Tortolina (Ita); 5. Steffy Van den Haute; 6. Herlinde Coudeville; 7. Laura Van Geyt; 8. Isabel Vandewalle; 9. Jurrina Duprez; 10. Sylvia Debboudt.

 

Sarah Inghelbrecht wint nu ook in Puivelde

Sarah Inghelbrecht wint nu ook in Puivelde

Marianne Vos boekt met Trofee Maarten Wynants eerste seizoenszege

Marianne Vos boekt met Trofee Maarten Wynants eerste seizoenszege