Nieuwe ritzege en eindwinst D'hoore in Tour of Chongming Island

Nieuwe ritzege en eindwinst D'hoore in Tour of Chongming Island

Jolien D’hoore is de eindwinnares van de Chinese Tour of Chongming Island en pakt zo dus een pak punten in de Women’s World Tour. Net als zaterdag was ze in een massasprint net iets sneller dan Kirsten Wild en zo won ze dus ook nog eens de slotrit.

Bij de start van die slotrit had D’hoore één seconde voorsprong op Wild en drie op Chloe Hosking. Om het allemaal nog wat spannender te maken, won Hosking de eerste tussensprint. D’hoore werd daarin derde en zo kwam Hosking terug tot op één seconde, terwijl Wild er nu twee in het krijt stond. Bij de tweede tussensprint werden de bonificaties meegenomen door rensters die deel uitmaakten van een vlucht met vier, zodat de te verwachten slotsprint alles zou beslissen.

Na de hergroepering deden vooral de rensters van WM3 Pro Cycling nog lovenswaardige pogingen om die sprint te ontlopen. Valentina Scandolara slaagde erin om een mooi kloofje te slaan. De Italiaanse had veel tijd verloren bij de val waarin ook D’hoore vrijdag betrokken was geweest en vormde dus geen bedreiging in het klassement. In de slotkilometer werd ze door het werk van het Alé Cipollini van Hosking alsnog gegrepen en zo kwam de massasprint er toch. Wild ging van ver aan, maar D’hoore kwam uit het wiel van de Nederlandse en won net als zaterdag met klein verschil.

“Zaterdag ging ik de sprint aan vanuit het wiel van teamgenote Edmondson, maar Wild kwam toen nog heel sterk opzetten. Vandaag pakten we het anders aan. Deze keer liet ik Wild de sprint beginnen en met de tegenwind wilde ik pas zo laat mogelijk uit het wiel komen. Kirsten is een van de snelste sprintsters in het peloton, het is goed voor het vertrouwen om haar tweemaal na mekaar te verslaan”, liet D’hoore, die nu zevende wordt in de stand van de Women’s World Tour, optekenen op de website van haar team Wiggle High5. “Dat het opnieuw tot een massaprint kwam, is in grote mate te danken aan mijn ploeggenoten. In een heel hectische finale sprongen ze soms mee, op andere momenten reden ze gaten dicht. Zonder hen was er zeker nog een groepje kunnen wegrijden en gezien de kleine verschillen in het klassement had dat heel gevaarlijk kunnen worden.”

Foto MVH

Top 10 rit 3: 1. Jolien D'hoore (Wiggle High5) 111,6 km/2u48:31 (gem. 39,735 km/u); 2. Kirsten Wild (Ned); 3. Chloe Hosking (Aus); 4. Sarah Roy (Aus); 5. Jelena Eric (Srb); 6. Kendall Ryan (USA); 7. Simona Frapporti (Ita); 8. Emilie Moberg (Nor); 9. Arianna Fidanza (Ita); 10. Daniela Gass (Dui).

Top 10 eindstand: 1. Jolien D'hoore (Wiggle High5) 9u24:08; 2. Kirsten Wild (Ned) 0:05; 3. Chloe Hosking (Aus) 0:06; 4. Sarah Roy (Aus) 0:23; 5. Christina Siggaard (Den); 6. Anna Zita Maria Stricker (Ita); 7. Emilie Moberg (Nor) 0:24; 8. Kseniya Dobrynina (Rus); 9. Maria Vittoria Sperotto (Ita) 0:25; 10. Annette Edmondson (Aus).

 

Marianne Vos boekt met Trofee Maarten Wynants eerste seizoenszege

Marianne Vos boekt met Trofee Maarten Wynants eerste seizoenszege

Monique van de Ree snelste van vier in Schellebelle

Monique van de Ree snelste van vier in Schellebelle