D'hoore sprint naar ritwinst en leidersplaats in Tour of Chongming Island

D'hoore sprint naar ritwinst en leidersplaats in Tour of Chongming Island

Jolien D’hoore heeft in China de tweede rit in de Tour of Chongming Island gewonnen. In een massasprint versloeg ze Kirsten Wild, winnares van de eerste rit, en Anna Zita Maria Stricker. D’hoore veroverde dankzij de bonificaties ook de leiderstrui. Zondag volgt de slotrit in deze eerste rittenkoers van de Women’s World Tour. D’hoore verdedigt dan een voorsprong van één seconde op Wild en drie op Chloe Hosking.

Vrijdag had D’hoore nog de nodige pijn aan de linkerpols moeten verbijten nadat ze betrokken was geraakt bij een massale valpartij. “Ik weet niet echt wat er gebeurde. Ik denk dat ik zelf als eerste tegen de grond ging en dat er vervolgens een pak meisjes over me heen gingen”, zei ze daarover. “Ik had wel last aan de pols en kon de rest van de rit niet goed meer aan mijn stuur trekken, maar ik had ook niet echt het gevoel dat er iets gebroken was.” D’hoore, die onderweg al wat bonificatieseconden had gesprokkeld, werd in de massasprint nog tiende.

Ondanks de kneuzingen aan haar pols werd bij Wiggle High5 zaterdag toch de kaart van D’hoore getrokken. Zoals verwacht kwam het ook in deze 135 kilometer lange rit weer tot een massasprint en daarin versloeg D’hoore met miniem verschil Wild. “Vandaag wilden we in de eerste plaats snel uitvissen hoe ik me voelde na de val van vrijdag”, verklaarde D’hoore. “Toen ik derde werd in de eerste tussensprint liet ik mijn ploeggenotes weten dat alles in orde was en vervolgens won ik de tweede tussensprint, wat nog meer vertrouwen gaf. Er werd beslist om een volledig treintje op te zetten voor mij en ik ben blij dat ik dat vertrouwen kon belonen. Hopelijk kan ik zondag ook de eindzege veroveren. Ik voel me goed, beschik over de nodige sprintsnelheid en kan rekenen op een heel sterk team.”

Foto MVH

Top 10 rit 2: 1. Jolien D’hoore (Wiggle High5) 135,4 km/3u32:25 (gem. 38,246 km/u); 2. Kirsten Wild (Ned); 3. Anna Zita Maria Stricker (Ita); 4. Chloe Hosking (Aus); 5. Emilie Moberg (Nor); 6. Marta Bastianelli (Ita); 7. Maria Vittoria Sperotto (Ita); 8. Christina Siggaard (Den); 9. Anna Trevisi (Ita); 10. Jeanne Korevaar (Ned).

 

Monique van de Ree snelste van vier in Schellebelle

Monique van de Ree snelste van vier in Schellebelle

Coryn Rivera, absolute revelatie van het voorjaar

Coryn Rivera, absolute revelatie van het voorjaar