Jolien D'hoore boekt in Malderen al zesde zege van het seizoen

Jolien D'hoore boekt in Malderen al zesde zege van het seizoen

De wedstrijd in Malderen werd volledig gedomineerd door Jolien D’hoore en Kaat Hannes. Beide rensters zetten vroeg in de wedstrijd een ontsnapping op en bouwden hun voorsprong ronde na ronde verder uit. In de sprint om de zege troefde D’hoore Hannes af.

Er daagden 79 rensters op in Malderen voor de regionale wedstrijd, ook geldend als provinciaal kampioenschap voor Vlaams-Brabant. In de tweede ronde waagde een drietal zich aan de eerste ontsnapping van de wedstrijd, maar een ronde later was alles te herdoen.
Met Jolien D’hoore en Kaat Hannes kozen vervolgens twee toppers voor de aanval. Aan samenwerking geen gebrek en ronde na ronde breidden zij hun voorsprong uit. Het werd voor de twee een doorgedreven training en de rensters in het peloton moesten een ronde voor het einde reeds sprinten voor hun plaats omdat de voorsprong van het leidende duo te groot was geworden.

De sprint van dat peloton en de daaraan verbonden derde plaats werd gewonnen door de Noorse Vibeke Dybwad (Keukens Redant). Een ronde later won D’hoore (Wiggle High5) makkelijk de sprint om de zege tegen nationaal kampioene Hannes (Lensworld-Kuota), goed voor haar zesde overwinning van het seizoen.
In de rand gold de wedstrijd dus ook als provinciaal kampioenschap van Vlaams-Brabant. De titel was voor Maaike Polspoel (Lensworld-Kuota). Op het podium werd zij geflankeerd door Tiana Troch en Sarah Borremans.

Foto MVH

Top 10: 1. Jolien D’hoore (Wiggle High5) 99,2 km/2u39:34 (gem. 36,62 km/u); 2. Kaat Hannes 0:09; 3. Vibeke Dybwad (Nor) 2:58; 4. Kim de Baat 3:04; 5. Evelien Debboudt; 6. Steffy Van den Haute; 7. Tara Gins; 8. Lauren Dodge (USA); 9. Maaike Polspoel; 10. Margot Dutour (Fra).

 

Lotte Rotman sprint naar Belgische titel bij de junioren

Lotte Rotman sprint naar Belgische titel bij de junioren

Monique van de Ree duidelijk de snelste in Wanzele

Monique van de Ree duidelijk de snelste in Wanzele