Monique van de Ree duidelijk de snelste in Wanzele

Monique van de Ree duidelijk de snelste in Wanzele

Monique van de Ree heeft twee weken na haar winst in Schellebelle ook de wedstrijd in Wanzele op haar naam geschreven. De 29-jarige Nederlandse van Lares-Waowdeals ging in een massasprint met duidelijk verschil de Finse Laura Vainionpää (Isorex CT) en Belgisch kampioene Kaat Hannes (Lensworld-Kuota) vooraf.

Het tempo lag van bij de start vrij hoog en dat zorgde ervoor dat er aanvankelijk weinig zin tot aanvallen was bij de 111 gestarte rensters. Kim de Baat was in de vierde van twaalf ronden de eerste die een tiental seconden voorsprong kon nemen, maar meer dan winst in een premiespurt leverde haar dat niet op. Iets voorbij half koers deed ze een nieuwe poging. In het gezelschap van Lensy Debboudt verzamelde ze zo’n 25 seconden voorsprong, maar na een reactie van junior Shari Bossuyt werd de kloof sterk gereduceerd en in de op twee na laatste ronde volgde de hergroepering.

Nog was de aanvalslust van De Baat niet over, want even later koos ze met Steffy Van den Haute andermaal voor het offensief. Het duo kon de slotronde van 7,5 kilometer aanvatten met een bonus van 22 seconden, maar dat bleek onvoldoende om stand te houden. Het kwam dus tot een massasprint in de bochtenrijke laatste kilometer, Van de Ree won met enkele fietslengten verschil voor Vainionpää en Hannes. Lotte Rotman, junior van Topsport Vlaanderen-Guill d’Or, greep net naast een podiumplaats. Steffy Van den Haute blijft leider in de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen.

“Toen we De Baat en Van den Haute ongeveer halverwege de slotronde op een knikje bergop bijhaalden, was het duidelijk dat het op een massasprint zou uitdraaien”, verduidelijkte Van de Ree. “Ik hield me vervolgens constant op bij de eerste vijf, bij het naderen van de laatste bocht kon ik al opschuiven naar plaats twee. De laatste rechte lijn was heel kort, dus ben ik vol doorgegaan om die laatste bocht als eerste te kunnen nemen. Toen wist ik al dat de overwinning zo goed als binnen was. Ik had eigenlijk gehoopt dat we met een kleinere groep naar de meet zouden kunnen rijden. Ik heb meermaals geprobeerd om een aanval op te zetten, maar het lukte maar niet om met een goed groepje voorop te raken.”

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Monique van de Ree (Ned/Lares-Waowdeals) 90 km/2u19:43 (gem. 38,65 km/u); 2. Laura Vainionpää (Fin); 3. Kaat Hannes; 4. Lotte Rotman; 5. Thea Thorsen (Nor); 6. Kelly Van den Steen; 7. Julie Leth (Den); 8. Ellen Van Loy; 9. Shari Bossuyt; 10. Kim Van den Steen.

 

Jolien D'hoore boekt in Malderen al zesde zege van het seizoen

Jolien D'hoore boekt in Malderen al zesde zege van het seizoen

Jonge Nina Buysman wint Omloop van de IJsseldelta