Jarige Marianne Vos wint 7-Dorpenomloop voor de achtste keer

Marianne Vos heeft haar dertigste verjaardag in stijl gevierd. Voor de achtste keer in elf jaar won ze de 7-Dorpenomloop Aalburg, haar thuiswedstrijd. Ze ging haar ploeggenote bij WM3 Pro Cycling Moniek Tenniglo en Demi de Jong vooraf.

Vroeg in de wedstrijd zorgde een valpartij al voor serieuze verbrokkeling in het peloton. Er vormde zich vervolgens snel een kopgroep met 21 rensters. De ploeg van Vos was voltallig aanwezig, verder zaten onder meer Annelies Dom, Chantal Hoffmann en Puck Moonen namens Lotto Soudal Ladies, Demi de Jong en Floortje Mackaij vooraan, net als de Finse Laura Vainionpää van het Isorex Cycling Team.

Dom viel vooraan letterlijk weg, even later werd de kopgroep verder gereduceerd tot een tiental. Daaruit ontsnapten Tenniglo en De Jong, waarna Vos in haar eentje de kloof overbrugde. De drie namen al snel een minuut voorsprong en het duo van WM3 Pro Cycling wachtte vervolgens niet lang om beurtelings te demarreren. De Jong kon wel enkele keren reageren, maar uiteindelijk moest ze eerst Tenniglo en vervolgens ook Vos laten rijden. De twee ploeggenotes kwamen bij mekaar en reden samen naar de finish. Hand in hand reden ze over de streep, met de jarige Vos als eerste. Meteen haar tweede zege van het seizoen, nadat ze vorige week al de Trofee Maarten Wynants in Houthalen-Helchteren had gewonnen.

Top 10: 1. Marianne Vos (Ned/WM3 Pro Cycling) 2u57:59; 2. Moniek Tenniglo (Ned); 3. Demi de Jong (Ned) 2:35; 4. Natalie van Gogh (Ned) 2:49; 5. Riejanne Markus (Ned) 2:50; 6. Floortje Mackaij (Ned) 3:11; 7. Danique Braam (Ned); 8. Yara Kastelijn (Ned); 9. Mareille Meijering (Ned); 10. Chantal Hoffmann (Lux).

 

Aanvalslust Scandolara wordt beloond in Dwars door de Westhoek

Aanvalslust Scandolara wordt beloond in Dwars door de Westhoek

Sarah Inghelbrecht wint nu ook in Puivelde

Sarah Inghelbrecht wint nu ook in Puivelde