Sarah Inghelbrecht wint nu ook in Puivelde

Sarah Inghelbrecht wint nu ook in Puivelde

Ze moest jaren wachten op een eerste overwinning in een gewone wegkoers, nu kreeg Sarah Inghelbrecht (Lares-Waowdeals) het tweemaal in één week voor mekaar. Afgelopen zondag was ze al de snelste in een massasprint in Sinaai, vrijdagavond versloeg ze in Puivelde onder meer Lensy Debboudt (Keukens Redant CT) en Kim de Baat (Lensworld-Kuota) in de sprint met een kleine kopgroep.

Vrijwel meteen na de start demarreerden Lynn Marien (De Sprinters Malderen), Claudia Jongerius (Keukens Redant CT) en Emmanuelle Brossard (Autoglas Wetteren) uit het 71 rensters tellende peloton. Bij de eerste doortocht aan de finish na tien kilometer hadden ze al bijna een minuut voorsprong verzameld. Een hevige plensbui later was het verschil gereduceerd tot twintig seconden, waarna het toch weer verdubbelde zodat de drie nog voor enkele extra premies konden strijden.
Uiteindelijk werden de leiders in de zesde van acht ronden weer gegrepen en werd de slotronde aangevat met een compact peloton. In enkele schuifjes raakten toch nog zeven rensters voorop: Claire Thomas, Evelien en Lensy Debboudt, Steffy Van den Haute, Lotte van Hoek, Kim de Baat en Sarah Inghelbrecht. In de sprint was Inghelbrecht de snelste, Lensy Debboudt versloeg nipt De Baat voor de tweede plaats. Van den Haute werd vijfde, zij behoudt de leiding in de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen.

“Er werd mij de voorbije dagen meermaals gezegd dat na die eerste zege de tweede wel wat sneller zou volgen. Ik zal het precies moeten geloven”, stelde Inghelbrecht. “Nu goed, die overwinning in Sinaai had me in ieder geval veel vertrouwen gegeven, maar dan nog moet je in de wedstrijd de juiste beslissingen nemen. Zo twijfelde ik hier in de slotronde wat ik zou doen. Er waren al enkele rensters weggereden, Lotte van Hoek en Kim de Baat overbrugden de kloof en toen viel het compleet stil in het peloton. Met Van Hoek zat er dus een ploeggenote in de kopgroep, maar zij is pas terug na blessure en met De Baat en Lensy Debboudt waren enkele snelle sprintsters mee. Uiteindelijk besliste ik om toch maar te reageren, al wilde ik wel niemand meenemen in mijn spoor. Ik moest hard knokken en ik denk dat we al in de slotkilometer zaten vooraleer ik kon aansluiten. Desondanks bleek ik nog voldoende over te hebben om het af te maken. Zondag rijd ik nog Dwars door de Westhoek, daarna volgen wat rust en een stage in Italië.”

Lensy Debboudt, eerder dit seizoen al winnares in Zwevezele, bleek vooral ontgoocheld met de tweede plaats. “Ik had hier vandaag zeker mijn tweede overwinning van het seizoen kunnen boeken”, zei ze. “Bij het aanzetten voor de sprint ging de deur voor mij echter dicht en raakte ik ingesloten. Meteen was de kans op winst verkeken.”

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Sarah Inghelbrecht (Lares-Waowdeals) 80,45 km/2u08:15 (gem. 37,64 km/u); 2. Lensy Debboudt; 3. Kim de Baat; 4. Evelien Debboudt; 5. Steffy Van den Haute; 6. Lotte van Hoek (Ned); 7. Claire Thomas (GBr); 8. Margot Dutour (Fra) 0:15; 9. Shana Dalving; 10. Laura Van Geyt.

 

Jarige Marianne Vos wint 7-Dorpenomloop voor de achtste keer

Sarah Inghelbrecht sneller dan Anisha Vekemans in Sinaai

Sarah Inghelbrecht sneller dan Anisha Vekemans in Sinaai