Belgische tijdrittitels voor Kopecky, Bossuyt en Renders

In Anzegem werd maandag gestreden om de nationale tijdrittitels in de jeugdcategorieën. Lotte Kopecky (beloften), Shari Bossuyt (junioren) en Luna Renders (nieuwelingen) gingen met de titels aan de haal.

Net als vorig jaar in Borlo was het overwicht van Lotte Kopecky bij de beloften heel groot. Ze had voor de 28,8 kilometer 41:28 nodig en daarmee was ze iets meer dan twee minuten sneller dan Nathalie Bex. Op zich wel een uitstekende prestatie van de eerstejaars uit Sint-Truiden, vorig jaar nog kampioene bij de junioren. Saartje Vandenbroucke pakte het brons.
Bij de junioren werd het een tweestrijd tussen Shari Bossuyt en Alana Castrique. Bossuyt, de vorige twee jaren kampioene bij de nieuwelingen, was na 14,4 kilometer uiteindelijk toch twintig seconden sneller. Noa Selosse had als derde al bijna een minuut achterstand.
Luna Renders, in 2016 als eerstejaars goed voor zilver, veroverde de titel bij de nieuwelingen. Esmée Gielkens moest als tweede een kleine halve minuut prijsgeven, Katrijn De Clercq was goed voor brons.

 

 

Coryn Rivera, absolute revelatie van het voorjaar

Coryn Rivera, absolute revelatie van het voorjaar

Elizabeth Deignan de sterkste in Tour de Yorkshire