Jolien D'hoore spoelt kater van Ronde door in GP Dottignies

Jolien D'hoore spoelt kater van Ronde door in GP Dottignies

Zondag moest Jolien D’hoore nog de ontgoocheling verbijten nadat maagproblemen en een gebrek aan kracht in de benen haar parten hadden gespeeld in de Ronde van Vlaanderen, maandag spoelde ze die kater door met een sprintzege in de GP Dottignies (1.2). Ze versloeg er Chloe Hosking en Jelena Eric. 

Daags na de Ronde van Vlaanderen mocht de Grote Prijs van Dottenijs, tweede wedstrijd die meetelt voor de Lotto Cycling Cup, 175 rensters verwelkomen. Over het wedstrijdverloop kunnen we heel kort zijn. Het peloton hield er doorlopend een hoog tempo op na waardoor ontsnappen heel moeilijk bleek. Zo konden eerst Henrietta Colborne en even later Sara Olsson maar heel kort van enige vrijheid genieten.
In de voorlaatste ronde kon ook Femke Verstichelen even wat voorsprong nemen en in de slotronde slaagde de Italiaanse Marta Cavalli erin om een tiental seconden bonus te verwerven, maar zoals gebruikelijk in Dottenijs draaide het toch uit op een massaspurt. Jolien D’hoore regelde vlot de spurt van het pak en won met een fietslengte voorsprong. Chloe Hosking eindigde tweede, Jelena Eric nam de derde podiumplaats voor haar rekening. Opvallend ook was de vijfde stek van Kelly Druyts. 

“Ik had natuurlijk liever gisteren gewonnen, maar ik had toen echt slechte benen”, liet D’hoore optekenen na haar tweede zege van het seizoen. “Het is nog altijd raden naar de oorzaak. Ik hou het op een offday. Vandaag liep het opnieuw lekker. Ik had nog wel wat zware benen, maar dat hinderde me niet om het hier af te maken. Lotte Kopecky vijfde in de Ronde en ik die hier vandaag win, voor ons vertrouwen met het oog op het wereldkampioenschap ploegkoers is dat een leuke vaststelling.” 

D’hoore, die ook de Omloop van het Hageland in Tielt-Winge al won voor Hosking, blijft uiteraard aan de leiding in de Lotto Cycling Cup.

Foto's Paul Hinninck/MVH

Top 10: 1. Jolien D’hoore (Wiggle High5) 115,2 km/2u51:35 (gem. 40,284 km/u); 2. Chloe Hosking (Aus); 3. Jelena Eric (Srb); 4. Ilaria Sanguineti (Ita); 5. Kelly Druyts; 6. Aurore Verhoeven (Fra); 7. Sheyla Gutierrez Ruiz (Spa); 8. Anna Trevisi (Ita); 9. Claudia Cretti (Ita); 10. Michela Pavin (Ita).
 

Jolien D'hoore verovert brons in WK scratch

Jolien D'hoore verovert brons in WK scratch

Sprintzege in Ronde levert Coryn Rivera leiding World Tour op

Sprintzege in Ronde levert Coryn Rivera leiding World Tour op