Vijftien UCI-ploegen aan de start van BeNe Ladies Tour

De organisatoren van de BeNe Ladies Tour hebben de ploegen bekendgemaakt die op 13 juli in Vlissingen aan de start zullen staan van de vierde editie, de eerste die over vier dagen zal worden gespreid.

Er moesten keuzes worden gemaakt, want ze kregen meer dan veertig kandidaturen binnen. Naast vijftien UCI-ploegen werden ook zes nationale selecties en zeven clubteams weerhouden. Bij de UCI-teams zitten uiteraard de vier Belgische met Lensworld-Kuota, Lares-Waowdeals, Lotto Soudal Ladies en Sport Vlaanderen-Guill d’Or. Verder ook het Britse Wiggle High5 van tweevoudig winnares Jolien D’hoore, WM3 Pro Cycling en Parkhotel Valkenburg-Destil (Nederland), de Italiaanse formaties Alé Cipollini, Aromitalia Vaiano, Fassa Bortolo en Valcar-PBM, het Noorse Hitec Products, FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope uit Frankrijk, Lointek (Spanje) en Sas Macogep (Canada).

Bondscoach Ludwig Willems zal verder een Belgische ploeg aan de start brengen. Ook Zweden, Tsjechië, Groot-Brittannië, Spanje en Luxemburg zijn van de partij met een nationale selectie. Met Sprinters Malderen, Keukens Redant, Isorex CT en Autoglas Wetteren mogen vier Belgische clubteams zich meten met de toppers, net als Jan van Arckel en Jos Feron Lady Force uit Nederland en het Poolse Mat Atom Deweloper.

 

Elizabeth Deignan de sterkste in Tour de Yorkshire

Anna van der Breggen pakt triple met winst in Luik

Anna van der Breggen pakt triple met winst in Luik