Riejanne Markus wint Omloop van Borsele

Riejanne Markus wint Omloop van Borsele

Riejanne Markus heeft zaterdag in Nederland de Omloop van Borsele op haar naam geschreven. De 22-jarige Nederlandse van WM3 Pro Cycling rekende in een sprint met twee af met de Poolse Eugenia Bujak.

Met zondag de allereerste Luik-Bastenaken-Luik op het menu moesten de organisatoren het doen met een pak minder wereldtoppers dan de voorbije jaren. De drievoudige winnares Marianne Vos vormde zowat de uitzondering en startte wel op de Kuijpersdijk in ’s-Heerenhoek.  

Het was met Riejanne Markus een ploeggenote van Vos die in de finale de debatten opende met een aanval uit een ruime kopgroep, dit kort voor het ingaan van de vier kleine ronden van bijna tien kilometer elk. Meer dan 25 seconden voorsprong werd haar niet gegund en ze werd dan ook vrij snel weer gegrepen. Even later probeerde ze het nogmaals, nu in het gezelschap van Eugenia Bujak. De twee werkten uitstekend samen en bij het ingaan van de slotronde hadden ze 45 seconden voorsprong op een eerste achtervolgende groep met onder meer Vos, Maria Giulia Confalonieri (Lensworld-Kuota) en Monique van de Ree (Lares-Waowdeals).

Een echte reactie of een georganiseerde achtervolging kwam er niet meer, zodat Markus en Bujak de strijd om de winst onder mekaar konden uitvechten. Bujak, vorig jaar nog winnares van de GP Plouay-Bretagne, ging de sprint van ver aan, maar Markus had nog wat over en ging vrij makkelijk voorbij de Poolse. Bijna een minuut later toonde Vos zich de snelste van een in die slotronde nog uitgebreide achtervolgende groep.

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Riejanne Markus (Ned/WM3 Pro Cycling) 137 km/3u29:04 (gem. 39,318 km/u); 2. Eugenia Bujak (Pol); 3. Marianne Vos (Ned) 0:56; 4. Jip van den Bos (Ned); 5. Susanne Andersen (Nor); 6. Nina Kessler (Ned); 7. Monique van de Ree (Ned); 8. Melanie Klement (Ned); 9. Natalie van Gogh (Ned); 10. Leonie Lubbinge (Ned).

 

Femke Geeris snelste in massasprint in Zandhoven

Van der Breggen derde opeenvolgende keer de beste in Waalse Pijl

Van der Breggen derde opeenvolgende keer de beste in Waalse Pijl