Femke Geeris snelste in massasprint in Zandhoven

In Zandhoven draaide het zaterdag uit op een massasprint. De amper 20-jarige Nederlandse Femke Geeris versloeg daarin de Britse Dani Christmas en de nog één jaar jongere Italiaanse Gaia Tortolina. Eerstejaars belofte Nathalie Bex werd knap vierde.

De dames reden voor het eerst in Zandhoven (Pulderbos) en de wedstrijd was meteen ook het provinciale kampioenschap van Antwerpen. Met 97 kwamen ze aan de start voor een wedstrijd over 100 kilometer. De grote ronden – er moest vijfmaal een omloop van twintig kilometer worden afgewerkt – nodigden niet meteen uit tot veel aanvalslust. De Argentijnse Estefania Pilz (Autoglas Wetteren) zorgde voor de belangrijkste ontsnappingspoging en verzamelde een maximale voorsprong van 35 seconden, maar alleen opboksen tegen een groot peloton bleek niet haalbaar.

In de slotronde bundelden Evelien Debboudt (Keukens Redant), Kim Van den Steen (Autoglas Wetteren) en de Duitse Wiebke Rodieck de krachten, maar het leverde een bonus van amper vijftien seconden op en met nog vijf kilometer te gaan werden ze opnieuw gegrepen. Zo ging het met een compact peloton richting finish, waar Femke Geeris naar de zege sprintte.

Van de veertien dames die in aanmerking kwamen voor de Antwerpse provinciale titel kwam Mieke Docx (Lares-Waowdeals) als eerste over de meet, op de zesde plaats. Shana Dalving en Pia De Quint mochten haar flankeren op het podium.

Top 10: 1. Femke Geeris (Ned) 100 km/2u39:48 (gem. 37,43 km/u); 2. Dani Christmas (GBr); 3. Gaia Tortolina (Ita); 4. Nathalie Bex; 5. Sabine Heij (Ned); 6. Mieke Docx; 7. Lisa Küllmer (Dui); 8. Carleen Baas (Ned); 9. Estefania Pilz (Arg); 10. Kim Van den Steen.

 

Anna van der Breggen pakt triple met winst in Luik

Anna van der Breggen pakt triple met winst in Luik

Riejanne Markus wint Omloop van Borsele

Riejanne Markus wint Omloop van Borsele