Line Marie Gulliksen wint heel nipt in Haaltert

Line Marie Gulliksen wint heel nipt in Haaltert

De mensen van de wielerbond hadden heel wat tijd nodig om in Haaltert de winnares aan te duiden. Het verschil tussen Line Marie Gulliksen en Saartje Vandenbroucke was dan ook heel miniem. Uiteindelijk ging de Noorse van Autoglas Wetteren de Belgische van Lares-Waowdeals vooraf.

“Veel nipter kan een overwinning niet zijn”, zei Line Marie Gulliksen met een brede glimlach toen eindelijk duidelijk was geworden dat zij de winnares was. “Doorgaans voel je het als sprinter wel of je hebt gewonnen, zelfs als het verschil heel klein is. Deze keer was dat zeker niet het geval. Ik heb gewoon mijn fiets naar de streep gegooid en kon vervolgens alleen maar hopen dat het voldoende was. Op de laatste hellende strook ging het heel traag in de kopgroep. Op zeker moment ging een van de meisjes van Bergen CK aan, maar ze zette haar inspanning niet door. Vandenbroucke zette dan de sprint in op zo’n 200 meter van de finish en ik ging mee in haar spoor. Nog uit haar wiel komen was niet makkelijk.”

Spanning genoeg dus aan het einde, de rest van het wedstrijdverhaal is snel verteld. Met 99 namen ze de start in deze tweede wedstrijd van de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen. In de eerste wedstrijdhelft waren er wel enkele schuchtere aanvalspogingen, onder meer eentje van Claire Thomas en Dani Christmas, maar in de hellende Hollestraat richting finish werden die pogingen steevast tenietgedaan. Het peloton werd ondertussen wel al stevig uitgedund.
Pas in de tiende van dertien ronden kwam het echt tot een ontsnapping met naast Gulliksen en Vandenbroucke ook nog Caroline Thorvik Olsen, zaterdag winnares in Diegem, Megan Chard, Ingrid Moe, Estefania Pilz, Sara Olsson en Veronika Kormos. Dat achttal nam veertig seconden voorsprong en die bonus hielden ze ook vast tot helemaal op het einde. Met Vandenbroucke leek in de sprint heel lang de enige Belgische in de kopgroep op weg naar winst, maar uiteindelijk moest zij dus toch genoegen nemen met de tweede plaats.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Line Marie Gulliksen (Nor/Autoglas Wetteren) 96,2 km/2u35:34 (gem. 36,95 km/u); 2. Saartje Vandenbroucke; 3. Sara Olsson (Zwe); 4. Caroline Thorvik Olsen (Nor); 5. Ingrid Moe (Nor); 6. Estefania Pilz (Arg); 7. Megan Chard (GBr); 8. Veronika Kormos (Hon) 0:14; 9. Lucy Garner (GBr) 0:41; 10. Dani Christmas (GBr).

 

Het moeilijke oordeel zonder professionele fotofinish in Haaltert

Het moeilijke oordeel zonder professionele fotofinish in Haaltert

Van der Breggen met solo in slotfase naar winst in Amstel Gold Race

Van der Breggen met solo in slotfase naar winst in Amstel Gold Race