Noorse Caroline Thorvik Olsen solo naar verdiende zege in Diegem

Noorse Caroline Thorvik Olsen solo naar verdiende zege in Diegem

De nationale wedstrijd in Diegem lijkt de Scandinavische rensters wel te liggen. Vorig jaar won de Deense Cecilie Uttrup Ludwig er, nu was de Noorse Caroline Thorvik Olsen de beste.

Zaterdag kregen ze in de Brusselse Rand 86 rensters aan de start voor een wedstrijd over 84 kilometer. Opvallend daarbij was dat de buitenlandse dames met zestig heel ruim in de meerderheid waren. Er werd meteen vaart gemaakt en meerdere aanvalspogingen konden worden genoteerd, maar ver reikten die aanvankelijk nooit.

Nadat ze half koers al eens voor een vlucht had gekozen, maar teruggehaald werd door het peloton, ging de Noorse Caroline Thorvik Olsen op drie ronden van het einde opnieuw haar kans. Haar voorsprong bedroeg nooit meer dan een halve minuut, maar toch bleef de renster van de Nederlandse formatie Jos Feron Lady Force stevig doorgaan en pakte ze verdiend de zegebloemen. Op zeventien seconden sprintte Anisha Vekemans (Alé Cipollini) als snelste uit een groepje van vijf naar de tweede plaats. Sarah Inghelbrecht (Lares-Waowdeals) werd derde. Een opvallend goed op dreef zijnde Githa Michiels – de nationale kampioene mountainbike werd donderdag al vijfde in Dottenijs – viel net naast het podium.

Foto’s Paul Hinninck

Top 10: 1. Caroline Thorvik Olsen (Nor/Bergen CK-Jos Feron Lady Force) 84,5 km/2u15:20 (gem. 37,3 km/u); 2. Anisha Vekemans 0:17; 3. Sarah Inghelbrecht; 4. Githa Michiels; 5. Stine Borgli (Nor); 6. Tamara Preuss (Dui); 7. Saartje Vandenbroucke 0:35; 8. Femke Verstichelen; 9. Amanda Jamieson (NZl); 10. Anne-Sophie Harsch (Lux).

 

Nicky Degrendele verovert brons in WK keirin

Nicky Degrendele verovert brons in WK keirin

D'hoore en Kopecky grijpen autoritair wereldtitel ploegkoers

D'hoore en Kopecky grijpen autoritair wereldtitel ploegkoers