Lensy Debboudt verrast topfavoriete Floortje Mackaij in Zwevezele

Lensy Debboudt verrast topfavoriete Floortje Mackaij in Zwevezele

Veel belangstelling voor de Zwevezele Ladies Classic. Maar liefst 121 rensters gingen van start in een wedstrijd waarbij een kopgroep met Celine Van Severen, Estefania Pilz, Femke Verstichelen, Annelies Dom, Aurore Verhoeven, Lensy Debboudt, Juliette Vandekerckhove, Laura Vainionpää, Emmanuelle Brossard en Lucie Lahaye vaart maakte.

De voorsprong van dit tiental steeg uit boven de minuut, maar dat weerhield het trio Puck Moonen, Floortje Mackaij en Melissa Lowther niet om in de tegenaanval te trekken. Toen Annelies Dom voorin demarreerde, stokte de samenwerking en dat liet het achtervolgende trio toe om op twee ronden van het einde aan te sluiten bij de kopgroep, intussen wel zonder Emmanuelle Brossard.
Het kwam echter niet tot een spurt met de nieuw gevormde leidersgroep van twaalf. In de slotkilometers werd de kopgroep nog herleid tot acht rensters. Floortje Mackaij probeerde in de slotfase enkele keren om weg te geraken, maar het was Lensy Debboudt die er op anderhalve kilometer van de streep in slaagde om een kloof van een honderdtal meter te slaan. Dat volstond voor de zege. In de sprint voor de tweede plaats was Mackaij dan sneller dan Pilz, Verstichelen en Van Severen.

“Vorig jaar eindigde ik hier al tweede na Lotte Kopecky, nu win ik hier, dus het is een koers die me best ligt”, verduidelijkte de 39-jarige renster van het Keukens Redant Cycling Team. “Toen Mackaij voorin kon aansluiten, was ze ook voor mij de topfavoriete. Maar ze rekende niet echt op haar spurt en verschoot na een lange achtervolging ook nog eens haar pijlen met enkele demarrages. Ik waagde dan maar alles of niets. En het lukte zowaar. Vorig seizoen kon ik geen enkele koers winnen, maar twee jaar geleden won ik in Lierde en was ik ook de beste in het dernycriterium in Lombardsijde. De eerste zege van het seizoen is altijd de moeilijkste, dus ik denk dat het nu makkelijker wordt om nog eens te kunnen winnen.”

Top 10: 1. Lensy Debboudt (Keukens Redant CT) 95,2 km/2u36:18 (gem. 35,38 km/u); 2. Floortje Mackaij (Ned) 0:08; 3. Estefania Pilz (Arg); 4. Femke Verstichelen; 5. Celine Van Severen; 6. Aurore Verhoeven (Fra); 7. Lucie Lahaye (Fra); 8. Annelies Dom; 9. Laura Vainionpää (Fin) 0:18; 10. Juliette Vandekerckhove (Fra).

 

Coryn Rivera sprint naar winst in Trofeo Alfredo Binda

Coryn Rivera sprint naar winst in Trofeo Alfredo Binda

Lotte Kopecky: "Focus ligt nu op WK piste"

Lotte Kopecky: "Focus ligt nu op WK piste"