Tweemaal winst voor D'hoore in Gent

Tweemaal winst voor D'hoore in Gent

Op de eerste dag van de Belgian International Track Meeting in het VWEM Gent ging Jolien D’hoore tweemaal met winst aan de haal. Individueel won ze de scratch en samen met Lotte Kopecky domineerde ze de ploegkoers.

In de puntenkoers kon D’hoore, net terug van een ploegstage op Mallorca, zich nog niet laten gelden en werd ze achtste. De Amerikaanse Sarah Hammer, tweede in het omnium op de Spelen in Rio, pakte onder meer dankzij twee winstronden overtuigend de zege voor Kirsten Wild en Giorgia Bronzini, Lotte Kopecky werd zesde. In de scratch nam D’hoore echter klinkend revanche door Bronzini en Hammer achter zich te houden.

In de ploegkoers konden D’hoore en Kopecky hun in oktober in Parijs veroverde Europese kampioenstrui tonen. En als deze meeting in Gent als generale repetitie mocht gelden voor het WK van volgende maand in Hong Kong, dan ziet het er goed uit voor het Vlaamse duo om ook de eerste wereldkampioenen te worden in deze discipline. Tot iets voorbij half koers bleven Kessler-Wild en Barbieri-Balsamo nog wel in de buurt, maar toen D’hoore en Kopecky vervolgens op jacht gingen naar rondewinst had noch het Nederlandse noch het Italiaanse duo een antwoord in huis. Net als in het EK dus een heel overtuigende overwinning voor D’hoore en Kopecky.

Ook de sprinters kwamen op de eerste dag in actie. Het sprinttornooi werd volledig gedomineerd door de Nederlandse dames. In de finale versloeg Laurine van Riessen haar landgenote Elis Ligtlee, in de strijd om het brons was Shanne Braspennincx te sterk voor de Spaanse Helena Casas. Nicky Degrendele werd vijfde. Zij moest in de kwartfinales buigen voor Ligtlee, maar won vervolgens wel de sprint voor de plaatsen vijf tot en met acht. Zaterdag rijdt Degrendele nog de keirin, Kopecky is een van de favorieten voor winst in het omnium.

Foto's MVH

 

Lotte Kopecky: "Focus ligt nu op WK piste"

Lotte Kopecky: "Focus ligt nu op WK piste"

Claire Thomas pakt uit met solo in Ooike