Claire Thomas pakt uit met solo in Ooike

Meer buitenlandse dan Belgische dames aan de start in het landelijke Ooike, waar 65 rugnummers werden uitgedeeld voor de allereerste wedstrijd in het kader van de nieuwe Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen.

In de eerste koershelft viel er weinig of niets te beleven. Steffy Van den Haute waagde even alleen haar kans en ook een uitval van het trio Femke Verstichelen, Wiebke Rodieck en Fiona Dutriaux was het vermelden waard. De beslissing viel op vijftien kilometer van de finish. Claire Thomas kromde de rug en zag haar voorsprong snel groeien. De moedige leidster ving de slotronde aan met een bonus van één minuut. De 44-jarige renster van het Isorex Cycling Team verzwakte niet en won verdiend.
“Dit is eigenlijk een thuiswedstrijd, want ik woon in het naburige Oudenaarde”, stelde de gelukkige Britse winnares, die uiteraard de eerste leidster wordt in de Ladies Cycling Trophy. “Ik kwam hier dus wel met ambities aan de start, maar winnen is op mijn leeftijd niet meer zo vanzelfsprekend. Dat het toch is gelukt, maakt me echt wel blij. Of ik verwachtte te kunnen standhouden? Ik vatte mijn poging aan met de bedoeling om er een tijdrit van te maken. Met goed gevolg.”

Femke Verstichelen won de spurt voor de tweede plaats door Annasley Park, zaterdag nog aan de winst in Oostduinkerke, voor te blijven. Verstichelen brak recent met haar Italiaanse ploeg Servetto-Giusta, maar heeft al uitzicht op een andere ploeg. “Met de UCI moet nog een en ander geregeld worden, maar tegen volgende week hoop ik mijn nieuwe ploeg bekend te maken. Ik kan momenteel enkel meegeven dat het om een UCI-team gaat.”

Top 10: 1. Claire Thomas (GBr) 86,4 km/2u21:04 (gem. 36,48 km/u); 2. Femke Verstichelen 0:57; 3. Annasley Park (GBr); 4. Wiebke Rodieck (Dui); 5. Fiona Dutriaux (Fra); 6. Dorottya Kanti (Hon); 7. Laura Vainionpää (Fin); 8. Steffy Van den Haute; 9. Evelien Debboudt; 10. Puck Moonen (Ned).

 

Tweemaal winst voor D'hoore in Gent

Tweemaal winst voor D'hoore in Gent

Britse Annasley Park aan het feest in Oostduinkerke