Britse Annasley Park aan het feest in Oostduinkerke

De eerste wedstrijd op de nationale kalender in Oostduinkerke leverde een internationaal podium op nadat de Britse Annasley Park in een sprint met drie de Argentijnse Estefania Pilz en de Zuid-Afrikaanse Chane Jonker had verslagen. Fenna Vanhoutte was de snelste van het peloton en werd vierde.

Ondanks de concurrentie van de Ronde van Drenthe en een rittenkoers in Spanje waar verscheidene Belgische rensters aan de slag waren, kwamen aan de kust toch 86 dames opdagen om op zoek te gaan naar een opvolgster voor Anisha Vekemans in de GP Restaurant Venise. Chane Jonker (Isorex Ladies) en Margot Dutour (Autoglas Wetteren) bundelden al in de eerste ronde hun krachten en konden tot zo’n twee minuten uitlopen op het peloton.
Na een viertal ronden kwam de reactie toch op gang en terwijl Dutour even later vooraan moest lossen, konden haar ploeggenote Pilz en Park de sprong maken tot bij Jonker. Ook het peloton zelf naderde even tot op twintig seconden, maar daarna werd het verschil weer gevoelig groter, tot uiteindelijk meer dan drie minuten bij het ingaan van de laatste ronde. Ondertussen was al duidelijk geworden dat Park vooraan de snelste was. De Britse won immers alle premiespurten en ook in de eindsprint versloeg ze makkelijk Pilz en Jonker.

“Met Team Breeze resideren we tot begin mei in Zottegem, zodat we de komende weken heel wat Vlaamse koersen kunnen meepikken”, zei de 20-jarige winnares. “Na de premiespurten had ik er wel vertrouwen in dat ik het zou kunnen afmaken. Een vroege eerste overwinning is mooi, maar ik hoop uiteraard nog meer topresultaten te kunnen neerzetten. Het doel dit seizoen is immers om aan het einde ervan te kunnen doorstromen naar een ploeg van hoger niveau.”

Top 10: 1. Annasley Park (GBr) 96 km/2u30 (gem. 38,4 km/u); 2. Estefania Pilz (Arg); 3. Chane Jonker (Z-Af); 4. Fenna Vanhoutte 3:35; 5. Femke Verstichelen; 6. Wiebke Rodieck (Dui); 7. Lara Defour; 8. Fien Delbaere; 9. Hazel Magill (Z-Af); 10. Dorottya Kanti (Hon).

 

Claire Thomas pakt uit met solo in Ooike

Wereldkampioene Dideriksen snelste van vier in Ronde van Drenthe

Wereldkampioene Dideriksen snelste van vier in Ronde van Drenthe