Jessy Druyts animeert, Sheyla Gutierrez Ruiz wint Le Samyn

Jessy Druyts animeert, Sheyla Gutierrez Ruiz wint Le Samyn

De rensters van Sport Vlaanderen-Guill d’Or houden er in de eerste Belgische koersen een aanvallende koershouding op na. Ook in Le Samyn waren de meisjes van sportbestuurder Davy Wijnant opnieuw bij de pinken. 

Na een eerder saaie eerste koershelft stak Jessy Druyts, ook zondag in de Omloop van het Hageland al aanvallend bezig, half koers wat vuur in de wedstrijd. Ze maakte snel vaart en kreeg een sterk viertal met zich mee: Amy Pieters, Romy Kasper, Tiffany Cromwell en Sheyla Gutierrez Ruiz. De verstandhouding bleek te kloppen en het vijftal reed snel naar een voorsprong van meer dan één minuut. De rensters van Wiggle-High5 misten de trein. Jolien D’hoore zette zich schrap in de achtervolging, maar de ontstane kloof dichten zat er niet in. 

In de finale steeg de voorsprong van de vijf leiders zelfs uit boven de drie minuten. Een spurt dan maar en hierin liet de intrinsiek snelle Amy Pieters zich aftroeven door Sheyla Gutierrez. Een Spaanse naam die we voortaan op Belgische wegen best in het oog houden. “Ik hou van dit soort wedstrijden die door de weersomstandigheden hard worden gemaakt. Het is misschien on-Spaans, maar mij deert het zeker niet. Het is het terrein waarop ik toekomstgericht wil blijven oogsten”, vertelde de renster van Cylance Pro Cycling. 

Jessy Druyts (23) eindigde vijfde en wist met haar geluk geen blijf. “Het is de eerste keer dat ik een finale kan rijden in een grote koers. En nog vijfde eindigen ook. Dat doet enorm deugd. We hebben ons met de ploeg uitstekend kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen. Goed dat we dit in de eerste wedstrijden al meteen hebben kunnen tonen. Ik heb echt de indruk dat we als ploeg een stap vooruit hebben gezet.”

Foto's MVH

Top 10: 1. Sheyla Gutierrez Ruiz (Spa/Cylance Pro Cycling) 100,5 km/2u40:21 (gem. 37,605 km/u); 2. Amy Pieters (Ned); 3. Tiffany Cromwell (Aus) 0:02; 4. Romy Kasper (Dui) 0:07; 5. Jessy Druyts 0:12; 6. Ellen van Dijk (Ned) 1:53; 7. Hannah Barnes (GBr); 8. Malgorzata Jasinska (Pol); 9. Janneke Ensing (Ned) 1:56; 10. Christina Siggaard (Den) 2:18.
 

Geen Route de France in 2017, organisatie boos op UCI

Jolien D'hoore wint Omloop van het Hageland voor tweede keer

Jolien D'hoore wint Omloop van het Hageland voor tweede keer