Githa Michiels start seizoen met winst in Cyprus Sunshine Cup

Githa Michiels start seizoen met winst in Cyprus Sunshine Cup

Githa Michiels is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. De Belgische kampioene won de vierdaagse Cyprus Sunshine Cup. Ze had in de eindstand vier seconden voorsprong op de Duitse Sabine Spitz.

Nadat Michiels zichzelf had verrast met een vijfde plaats in de openingstijdrit in overwegend dalende lijn, greep ze de macht door de eerste rit in lijn met voorsprong te winnen voor legendes Sabine Spitz en Gunn-Rita Dahle. Haar bonus bleef wel beperkt, zodat het nog twee lastige dagen beloofden te worden. Zaterdag hield Michiels stand in de kopgroep, al verloor ze uiteindelijk enkele seconden door een foutje in de laatste bocht. Vooral zondag was het echter spanning troef voor Michiels. Dahle was oppermachtig in die slotrit, maar zij was al kansloos voor de eindwinst door materiaalpech die haar veel tijdverlies had gekost in de tijdrit. Het was Spitz die nog heel dicht kwam. De Duitse stond derde in de stand op 26 seconden en kwam in de slotrit welgeteld 22 seconden voor Michiels over de streep.

“Ik kan het nauwelijks geloven”, zei Michiels, die tijdens de race op zeker moment virtueel door Spitz was gepasseerd in de stand. “Dit is absoluut een van de grootste successen uit mijn carrière. Ik voelde me vooral bergop sterk van bij het begin, in de afdalingen ging het aanvankelijk minder vlot, maar ik wist dat ik op het einde nog veel kon goedmaken. Spannend bleef het tot de laatste meters. Het doet deugd dat na een moeilijk jaar stilaan alles weer in zijn plooi valt.”

Foto Filip François

Jolien D'hoore wint Omloop van het Hageland voor tweede keer

Jolien D'hoore wint Omloop van het Hageland voor tweede keer

Lucinda Brand wint Omloop Het Nieuwsblad na solo in slotkilometers

Lucinda Brand wint Omloop Het Nieuwsblad na solo in slotkilometers