Nicky Degrendele verovert WB-brons in keirin

Nicky Degrendele verovert WB-brons in keirin

In het Colombiaanse Cali heeft Nicky Degrendele brons veroverd in de Wereldbeker keirin. In de WB-stand neemt ze daardoor de leiding over van de in Cali afwezige Liubov Basova uit Oekraïne.

Degrendele blijft het dus uitstekend doen in de Wereldbeker keirin. In november werd ze al vierde in Glasgow en tweede in Apeldoorn, in Cali zorgde ze voor een passend vervolg. In haar manche in de eerste ronde versloeg ze onder meer de Chinese Lili Liu waardoor ze rechtstreeks doorstootte naar ronde twee. Daar volstond een plaats bij de eerste drie om door te dringen tot de finale, maar Degrendele deed meer en won opnieuw, voor thuisrijdster Martha Bayona en de Française Mathilde Gros.
In die finale moest Degrendele buigen voor de Duitse meervoudige wereldkampioene Kristina Vogel, ook Bayona ging haar nu vooraf. Met de 400 punten verbonden aan de derde plaats neemt Degrendele wel ruim de leiding in de Wereldbeker. Ze heeft 1.225 punten, Basova heeft er als tweede 275 minder. De Wereldbeker wordt volgend weekend afgesloten in Los Angeles.

Foto Paul Hinninck

 

Lucinda Brand wint Omloop Het Nieuwsblad na solo in slotkilometers

Lucinda Brand wint Omloop Het Nieuwsblad na solo in slotkilometers

Cant pakt uit met lange solo in Oostmalle