Cant pakt uit met lange solo in Oostmalle

Sanne Cant heeft op indrukwekkende manier de Sluitingsprijs in Oostmalle gewonnen. De wereldkampioene ging met ruim verschil Laura Verdonschot en Maud Kaptheijns vooraf. Zo kwamen drie dames op het podium die zaterdag hadden gepast voor Leuven.

In het geval van Cant was dat omdat ze met de organisatie niet tot een overeenkomst was gekomen wat startgeld betreft. In Oostmalle werd de vraagprijs wel betaald en Cant leek de organisatoren daarvoor te willen bedanken door er meteen stevig tegenaan te gaan. Al in de openingsronde reed ze weg van de concurrentie in de vorm van Verdonschot, Kaptheijns, Annemarie Worst en Loes Sels.
Terwijl Cant op geen enkel moment werd verontrust – zelfs een val bij de balkjes kon haar nauwelijks uit haar ritme halen – ging Verdonschot op zoek naar de dichtste ereplaats. Ze kreeg de nodige oppositie van Kaptheijns, maar uiteindelijk hield de Belgische kampioene bij de beloften toch stand.

“In Oostmalle is het altijd plezant koersen voor mij”, stelde Cant. “Veel zand, dicht bij huis en dus veel supporters. Voor die mensen wilde ik vandaag nog eens het beste van mezelf geven. Een mooie afsluiter van een topseizoen met natuurlijk die wereldtitel als absoluut hoogtepunt. Er hangt thuis een regenboogtrui in de woonkamer, net naast de televisie. Zo kan ik er elke dag naar kijken.”

Top 10: 1. Sanne Cant (IKO Enertherm-Beobank) 43:54; 2. Laura Verdonschot 0:43; 3. Maud Kaptheijns (Ned) 0:56; 4. Loes Sels 1:22; 5. Annemarie Worst (Ned); 6. Ellen Van Loy 1:58; 7. Katherine Compton (USA) 2:03; 8. Inge van der Heijden (Ned) 2:09; 9. Karen Verhestraeten 2:11; 10. Alicia Franck 2:14.

 

Nicky Degrendele verovert WB-brons in keirin

Nicky Degrendele verovert WB-brons in keirin

Compton zorgt voor Amerikaanse winst in Leuven