Lotte Kopecky beste in omnium op Wereldbeker in Cali

Lotte Kopecky beste in omnium op Wereldbeker in Cali

Lotte Kopecky heeft op de WB-manche in het Colombiaanse Cali het omnium op haar naam geschreven. Ze ging de Britse Emily Nelson en de Italiaanse Rachele Barbieri vooraf. Kopecky pakt meteen ook de eindzege in de Wereldbeker omnium.

Kopecky startte al meteen uitstekend door tweede te eindigen in de scratch. De Ierse Lydia Boylan won dankzij een winstronde, Kopecky was de snelste in de eindsprint voor Nelson en Barbieri. In de temporonden, sinds de hervorming nieuw in het omnium, pakte Kopecky vervolgens de volle buit om zo de leiding te nemen.

Ook in de afvallingskoers deed Kopecky het uitstekend. In de slotspurt moest ze enkel buigen voor de Australische Amy Cure. Zo begon ze als leider aan de afsluitende puntenkoers. In de eerste sprints sprokkelde Kopecky meteen wat punten waardoor ze haar voorsprong licht kon uitbouwen en toen ze vervolgens de zesde van acht sprints won, was de buit zo goed als binnen. In de slotsprint hoefde ze zich zelfs niet meer te mengen, want niemand kon haar nog bedreigen.

Kopecky is ook eindwinnares van de Wereldbeker omnium. In november werd ze al tweede in Glasgow en vierde in Apeldoorn. Volgende week wordt de Wereldbeker afgesloten in Los Angeles, maar daar staat het omnium bij de vrouwen niet op het programma. In de eindstand gaat ze met ruim verschil de Britse Emily Kay en Tatsiana Sharakova uit Wit-Rusland vooraf.

Foto Paul Hinninck

 

Compton zorgt voor Amerikaanse winst in Leuven

Cant haalt het nipt van Compton in Hulst