Cant haalt het nipt van Compton in Hulst

Sanne Cant heeft een topweekend achter de rug. Nadat ze zaterdag in de slotmanche van de Superprestige in Middelkerke haar eerste zege in de regenboogtrui had geboekt, won ze zondag ook de eerste Vestingcross in Hulst. Na een hevig duel ging ze de Amerikaanse Katherine Compton vooraf, Laura Verdonschot finishte als derde.

Zoals bij de meeste wedstrijden dit seizoen zorgden de dames ook in Hulst voor een heel boeiend kijkstuk. Ellen Van Loy zette de rest na haar gebruikelijke kanonstart al meteen onder druk en ze slaagde er ook in om een klein kloofje te slaan. Toen ze in de tweede ronde een knieval maakte, was dat voldoende voor Verdonschot, Cant en Compton om hun achterstand weg te werken.

Verdonschot nam het commando over, maar het was pas bij een versnelling van Compton dat het kopgroepje uit mekaar viel. Cant kon als enige aanpikken en in de op één na laatste ronde nam ze net voor de loopstrook steil bergop over. Hoewel de wereldkampioene een vijftal seconden voorsprong verzamelde, gaf de Amerikaanse zich niet gewonnen. Meter na meter kwam ze dichterbij om uiteindelijk weer aan te sluiten. Tot een echte sprint kwam het desondanks niet, want net voor het opdraaien van de weg richting finish nam Cant toch weer een tiental meter voorsprong die ze niet meer uit handen gaf.

“Ik dacht dat ik stevig zou moeten sprinten, maar toen ik omkeek, zag ik dat ik enkele lengten had. Meteen wist ik dat het zo goed als binnen was. De strook richting aankomst was weliswaar nog vrij lang, maar Katherine is ook niet meteen de meest explosieve als het op sprinten aankomt”, stelde Cant. “Ik denk dat ze misschien net voordien moeilijk in haar klikpedaal is geraakt, een probleem dat ik ook meermaals had. De grond is hier heel plakkerig en als dat tussen je schoenplaatjes kruipt, wordt het moeilijk. Zo verloor ik in de slotronde ook mijn eerder opgebouwde kleine voorsprong. Voor de rest is deze wedstrijd absoluut een aanwinst op de kalender. De omloop heeft een beetje van alles wat het tot een echt crossparcours maakt. Kortom, een plezante wedstrijd om te rijden.”

Top 10: 1. Sanne Cant (IKO Enertherm-Beobank) 47:02; 2. Katherine Compton (USA) 0:02; 3. Laura Verdonschot 0:24; 4. Ellen Van Loy 0:42; 5. Annemarie Worst (Ned) 0:55; 6. Sophie de Boer (Ned) 1:29; 7. Maud Kaptheijns (Ned) 1:44; 8. Manon Bakker (Ned) 1:54; 9. Inge van der Heijden (Ned) 2:21; 10. Loes Sels 2:36.

 

Lotte Kopecky beste in omnium op Wereldbeker in Cali

Lotte Kopecky beste in omnium op Wereldbeker in Cali

Sanne Cant triomfeert in regenboogtrui in Middelkerke