Sanne Cant triomfeert in regenboogtrui in Middelkerke

De slotmanche van de Superprestige Ladies Trophy in Middelkerke editie 2017 gaat de geschiedenis in als de eerste wedstrijd ooit die Sanne Cant won in de regenboogtrui. De wereldkampioene versloeg nipt Sophie de Boer, Ellen Van Loy werd derde. Hetzelfde podium in de eindstand.

Het werd aan de kust een bijna 50 minuten lange, hevige strijd met het genoemde drietal in de hoofdrol. Van Loy nam zoals wel vaker de beste start, maar na een val kon Cant aanpikken. De wereldkampioene nam op haar beurt wat voorsprong, maar ook zij maakte een schuiver en dat was voor Van Loy voldoende om weer aan te sluiten. Ook de minder goed gestarte De Boer kon de kloof ondertussen overbruggen.
Half koers moest Van Loy definitief afhaken, maar Cant en De Boer bleven er tot helemaal op het einde een boeiend kijkstuk van maken waarbij ze om beurten het verschil leken te kunnen maken. Zo ook De Boer in een zandstrook in de slotronde, maar ook nu weer vocht Cant terug om in de laatste hectometers dan zelf een kleine en nu definitieve kloof te slaan.

“Ik ben echt superblij dat het is gelukt om een zege te boeken in de regenboogtrui, de voorbije weken leek het erop dat het dit seizoen niet meer zou lukken”, zei Cant. “De ziekte was nog niet helemaal verdwenen uit mijn lichaam, maar op dit parcours en in deze omstandigheden kwam het minder op conditie aan. Techniek was hier veel belangrijker dan in de vorige wedstrijden. Iedereen maakte weleens een fout, het kwam er vooral op aan om er zo weinig mogelijk te maken en zeker niet in de cruciale fase.”

Top 10: 1. Sanne Cant (IKO Enertherm-Beobank) 49:33; 2. Sophie de Boer (Ned) 0:09; 3. Ellen Van Loy 1:07; 4. Maud Kaptheijns (Ned) 1:08; 5. Nikki Brammeier (GBr) 1:22; 6. Helen Wyman (GBr) 1:27; 7. Laura Verdonschot 1:50; 8. Elle Anderson (USA) 2:52; 9. Loes Sels 3:19; 10. Alicia Franck 3:40.

Top 10 Superprestige Ladies Trophy: 1. Sanne Cant 113 punten; 2. Sophie de Boer (Ned) 100; 3. Ellen Van Loy 100; 4. Elle Anderson (USA) 69; 5. Laura Verdonschot 67; 6. Maud Kaptheijns (Ned) 64; 7. Nikki Brammeier (GBr) 57; 8. Alice Maria Arzuffi (Ita) 49; 9. Helen Wyman (GBr) 48; 10. Loes Sels 47.

 

Cant haalt het nipt van Compton in Hulst

Sophie de Boer beste in de modder van Hoogstraten

Sophie de Boer beste in de modder van Hoogstraten