Geen maat op Marianne Vos in Maldegem

Geen maat op Marianne Vos in Maldegem

Sanne Cant is er niet in geslaagd om haar eerste wedstrijd in de regenboogtrui te winnen. Daarvoor was Marianne Vos iets te oppermachtig in Maldegem. De zilveren medaille van Bieles nam een kanonstart en fietste stelselmatig weg van de concurrentie. 

“Toen Marianne al direct na de start vaart maakte, zat ik iets te ver om meteen mee te gaan. Daar had ik bovendien ook de benen niet voor”, erkende Cant na afloop. “De voorbije dagen waren ronduit fantastisch, maar bezorgden me ook veel slaaptekort. Ik heb dus wel al in betere omstandigheden aan de start gestaan.” 
Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam Cant echter beter in de wedstrijd. In de laatste zandstrook vocht ze een hevig duel uit met Sophie De Boer. Beide dames streden voor wat ze waard waren. Cant kon zich losrukken en werd tweede. Marianne Vos stond intussen te glunderen op het podium. “Of dit een revanche was voor het WK? Niet echt, ik zie deze cross als een wedstrijd zoals vele andere. Zondag start ik nog in Hoogstraten en nadien trek ik met de ploeg op stage om goed voorbereid aan de start te komen van de Strade Bianche, mijn eerste afspraak op de weg.”

Foto’s MVH

Top 10: 1. Marianne Vos (Ned/WM3 Pro Cycling) 44:18; 2. Sanne Cant 1:04; 3. Sophie de Boer (Ned) 1:07; 4. Maud Kaptheijns (Ned) 1:21; 5. Ellen Van Loy 1:43; 6. Loes Sels 1:46; 7. Alicia Franck 1:48; 8. Jolien Verschueren 3:33; 9. Kaitlin Antonneau (USA) 3:49; 10. Veerle Goossens (Ned) 4:05.

Nathalie Bex: "Niet te veel in één keer willen"

Nathalie Bex: "Niet te veel in één keer willen"

Kelly Van den Steen: "Ik heb nog veel progressiemarge"

Kelly Van den Steen: "Ik heb nog veel progressiemarge"