Cant neemt draad op met winst in Essen

Cant neemt draad op met winst in Essen

Sanne Cant heeft haar Spaanse stage blijkbaar goed verteerd. Ze was al goed bezig net voor ze naar het zuiden trok, ook in de eerste cross erna was ze de beste. In Essen ging ze in de vierde manche van de IJsboerke Ladies Trophy Nikki Brammeier en Katherine Compton vooraf. De Amerikaanse blijft leidster en heeft halverwege de serie 3:22 voorsprong op Brammeier.

Voor de start was Helen Wyman nog de eerste achtervolgster van Compton in het klassement, maar na een val in de openingsronde kwam de Britse nooit in het stuk voor. Vooraan waren Cant en Brammeier meteen op de afspraak. Ook Ceylin del Carmen Alvarado kon even mee in hun spoor, maar zij werd al snel afgelost door Compton. De Amerikaanse verloor halverwege de voeling toen ze heel wat seconden verloor bij een fietswissel, Brammeier klampte aan tot kort voor het ingaan van de slotronde. Toen moest ze Cant echter definitief laten gaan.

“Ik had toch wel even wat tijd nodig om in het ritme te komen”, verklaarde Cant na haar vijfde Essense zege in zes jaar. “Tijdens de stage heb ik vooral duurtrainingen gedaan, veel ben ik daar niet in de hoge hartslagen gegaan. Ook aan de slijkerige stroken moest ik weer even wennen, maar na een rondje had ik mijn ritme toch wel gevonden. In de slotfase kon ik een kloof slaan, daarna was het vooral belangrijk om in de diepe sporen zo weinig mogelijk fouten te maken. De andere kant van het parcours in het bos was technischer, daar was ik vrij zeker dat ik het verschil kon vasthouden.”

Ook de prestatie van Pauline Ferrand-Prévot was opmerkelijk. De Franse wereldkampioene van 2015 bleef twee jaar weg uit het veld en had Essen uitgekozen om haar internationale wederoptreden te maken. Uiteraard moest ze helemaal achteraan starten, na één ronde kwam ze als zestiende door. Ze slaagde er vervolgens in om stelselmatig op te rukken en kort na het ingaan van de voorlaatste ronde kwam ze bij het voor de vierde plaats strijdende groepje met Alvarado, Loes Sels, Ellen Van Loy en Sophie de Boer. Haar opmars was daarmee niet ten einde, want even later reed ze van hen weg om de vierde plaats op te eisen.

Foto MVH

Top 10: 1. Sanne Cant 39:34; 2. Nikki Brammeier (GBr) 0:09; 3. Katherine Compton (USA) 0:25; 4. Pauline Ferrand-Prévot (Fra) 0:42; 5. Loes Sels 0:56; 6. Sophie de Boer (Ned) 0:58; 7. Ellen Van Loy 1:03; 8. Evie Richards (GBr) 1:08; 9. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) 1:18; 10. Kim Van de Steene 1:21.

 

Pauline Ferrand-Prévot maakt indruk in Overijse

Loes Sels sterker dan Ellen Van Loy in Hasselt

Loes Sels sterker dan Ellen Van Loy in Hasselt