Cant te sterk voor Ferrand-Prévot en Kaptheijns in Diegem

Sanne Cant heeft nu ook in de Superprestige Ladies Trophy een eerste overwinning van het seizoen beet. In Diegem rekende ze in de tweede wedstrijdhelft af met Pauline Ferrand-Prévot en Maud Kaptheijns. De Nederlandse, net op tijd weer op niveau na een blessure, blijft aan de leiding in het klassement, al moet ze Cant nu wel naast zich dulden.

Het genoemde drietal had aanvankelijk nog het gezelschap van Annemarie Worst, Marianne Vos en Laura Verdonschot, maar in de tweede ronde volgde toch al afscheiding. Cant, Ferrand-Prévot en Kaptheijns vormden de kopgroep, Verdonschot nam de rol van eerste achtervolgster op zich, Worst en Vos zakten verder weg en kregen gaandeweg zelfs concurrentie van Nikki Brammeier, Inge van der Heijden, Jolien Verschueren en Elle Anderson.

Cant greep halverwege de wedstrijd haar kans in de zandstrook. De wereldkampioene had al gezien dat vooral Ferrand-Prévot daar moeilijk doorheen geraakte, zette zich op kop en één vlotte passage door het zand was voldoende om de Française en Kaptheijns op achterstand te zetten. Toen Kaptheijns wat afstand nam van Ferrand-Prévot, leek ze even op weg naar de tweede plaats, maar ‘PFP’ vocht terug en draaide de rollen in de slotronde om.

“Het leek misschien een gemakkelijke overwinning, maar ze kwam er toch na een bang moment”, zei Cant. “Tijdens de voorbereiding schoot er iets in mijn rug. Het was zelfs even afwachten of het wel mogelijk zou zijn om te starten. Zo erg bleek het uiteindelijk niet te zijn, maar ik moet toch wat hopen dat ik er de komende dagen geen last meer van zal hebben. Voor de Superprestige doe ik hier in ieder geval een goede zaak, ik heb weer alles zelf in handen om een derde opeenvolgende eindzege na te streven.”

Top 10: 1. Sanne Cant 48:22; 2. Pauline Ferrand-Prévot (Fra) 0:21; 3. Maud Kaptheijns (Ned) 0:35; 4. Laura Verdonschot 1:08; 5. Nikki Brammeier (GBr) 1:20; 6. Elle Anderson (USA) 1:32; 7. Jolien Verschueren 1:33; 8. Annemarie Worst (Ned) 1:51; 9. Marianne Vos (Ned) 1:58; 10. Inge van der Heijden (Ned) 2:17.

 

Zege in Baal levert Compton eindwinst IJsboerke Ladies Trophy op

Zege in Baal levert Compton eindwinst IJsboerke Ladies Trophy op

Alice Maria Arzuffi duidelijk de beste in Bredene