Alice Maria Arzuffi duidelijk de beste in Bredene

Alice Maria Arzuffi toonde zich vrijdag de beste in de Brico cross in Bredene. De Italiaanse van Steylaerts-Betfirst versloeg aan de kust Helen Wyman en Loes Sels en boekte zo een eerste grote overwinning in België.

Onder meer wereldkampioene Sanne Cant paste in deze heel drukke periode voor een uitstapje naar zee. Arzuffi had zoals wel vaker niet de beste start, maar aan het einde van de eerste ronde nam ze toch al de koppositie in handen. Vooral Wyman en Katherine Compton konden aanvankelijk in de buurt blijven. Elle Anderson, Loes Sels en Eva Lechner werden op grotere achterstand gezet. Arzuffi, Compton en Wyman gingen samen de derde van zes ronden in, maar Compton haperde even later achter een lint en een paaltje. De Amerikaanse werd teruggeslagen en zou met ademhalingsproblemen zelfs uit de wedstrijd stappen.

Ondertussen was vooraan de beslissing gevallen. De vinnige Arzuffi reed weg van Wyman en kon haar voorsprong stelselmatig uitdiepen. Wyman slaagde er niet meer in om terug te slaan, maar werd anderzijds ook niet bedreigd voor de tweede plaats. Voor plaats drie op het podium leverden na de opgave van Compton Sels en Anderson strijd. Het was uiteindelijk Sels die zich sterker toonde.

“Ik ben heel blij met deze overwinning”, zei Arzuffi met een brede glimlach op de lippen. “Dit was een heel mooi parcours, ik hou van de modder. Ik had niet meteen gezien dat Compton een probleem had, maar op dat moment voerde ik al een tijdje de forcing. Ik probeerde te pushen in de hoop afstand te kunnen nemen van de concurrentie. Dat lukte en in de laatste twee ronden kon ik ietwat controlerend rijden. Deze eerste grote overwinning maakt het voor mij de moeite waard om hier in België de winter door te brengen en te werken aan een carrière in de cross. Ik moet daarbij ook Bart Wellens en de rest van het team bedanken voor hun vertrouwen in mij.”

Top 10: 1. Alice Maria Arzuffi (Ita) 45:37; 2. Helen Wyman (GBr) 0:21; 3. Loes Sels 1:23; 4. Elle Anderson (USA) 1:41; 5. Eva Lechner (Ita) 2:28; 6. Jolien Verschueren 2:45; 7. Karen Verhestraeten 3:01; 8. Inge van der Heijden (Ned) 3:23; 9. Nikola Noskova (Tsj) 3:34; 10. Fleur Nagengast (Ned) 3:43.

 

Cant te sterk voor Ferrand-Prévot en Kaptheijns in Diegem

Sanne Cant derde keer op rij de beste in Loenhout