Sanne Cant derde keer op rij de beste in Loenhout

Sanne Cant heeft haar honderdste overwinning van dinsdag in Heusden-Zolder wellicht niet overdreven gevierd. Twee dagen later was ze in Loenhout al opnieuw de beste en dit voor de derde opeenvolgende keer. In de zesde manche van de IJsboerke Ladies Trophy reed ze na half koers weg van de concurrentie. Lucinda Brand en Katherine Compton mochten mee op het podium.

Cant leek al van bij de start goed op dreef. In het gezelschap van Brand nam ze enkele keren een beetje afstand, maar op de lange rechte weg richting finish kwamen de eerste achtervolgsters toch opnieuw aansluiten. In de tweede ronde was ook Compton, de heel matig gestarte leidster in de IJsboerke Ladies Trophy, daar al bij, net als Helen Wyman, Maud Kaptheijns, Eva Lechner en Loes Sels.

In de derde van vijf ronden draaide Cant het gas dan helemaal open. Brand en Compton probeerden mee te gaan, maar moesten toch toekijken hoe de wereldkampioene een kloof sloeg. Brand reed op haar beurt weg van Compton en naderde bij het ingaan van de slotronde nog even tot op een handvol seconden, maar Cant echt bedreigen lukte niet meer. Toen ze een fout maakte onderaan de brug zag de Nederlandse zelfs Compton terugkeren in haar spoor. In de sprint was Brand wel de snelste, Compton deed ondanks weer opspelende ademhalingsproblemen opnieuw een uitstekende zaak in het klassement. De Amerikaanse leidt nu al met 4:44 voorsprong op Nikki Brammeier, die slechts als negende finishte.

“Heel goede benen had ik vandaag eigenlijk niet”, liet Cant zich na de finish ontvallen. “Het plan was dan ook om de wedstrijd een beetje te ondergaan, maar op zeker moment had ik plots een gaatje en dan moet je natuurlijk niet meer wachten. Toen Lucinda kort voor het ingaan van de slotronde opnieuw dichterbij kwam, begon ik wel wat te twijfelen of het niet beter zou zijn om te wachten. Even later werd de kloof echter opnieuw groter. Het bleef wel vechten tegen mezelf om vol te houden, maar hier in Loenhout lukt dat door het heel uitbundige publiek meestal net iets beter. Ik rij hier echt heel graag.”

Top 10: 1. Sanne Cant 46:17; 2. Lucinda Brand (Ned) 0:13; 3. Katherine Compton (USA) 0:14; 4. Eva Lechner (Ita) 0:28; 5. Loes Sels 0:34; 6. Maud Kaptheijns (Ned) 0:40; 7. Laura Verdonschot 0:50; 8. Helen Wyman (GBr) 0:54; 9. Nikki Brammeier (GBr) 1:21; 10. Kim Van de Steene 1:38.

 

Alice Maria Arzuffi duidelijk de beste in Bredene

Cant boekt met Wereldbeker Heusden-Zolder haar honderdste zege

Cant boekt met Wereldbeker Heusden-Zolder haar honderdste zege