Cant boekt met Wereldbeker Heusden-Zolder haar honderdste zege

Cant boekt met Wereldbeker Heusden-Zolder haar honderdste zege

Wereldkampioene Sanne Cant heeft de kaap van honderd overwinningen gerond. In Heusden-Zolder boekte ze na Waterloo, Bogense en Zeven haar vierde zege van het seizoen in de Wereldbeker. Met nu al 113 punten voorsprong op eerste achtervolgster Kaitlin Keough, slechts zestiende in Limburg, staat Cant nu ook heel dicht bij een derde eindzege in de Wereldbeker.

“Uiteraard ben ik heel blij met mijn honderdste zege”, stelde Cant na afloop. “Zaterdag in Sint-Niklaas kwam ik er al dicht bij, maar lukte het net niet. Dat het nu gebeurt in een manche van de Wereldbeker in eigen land maakt het toch wel extra mooi. Ik had vandaag een goed gevoel, maar dit is geen parcours om de hele tijd alleen te rijden. In de voorlaatste ronde raakte ik al even voorop, maar ik slaagde er niet in om het gemaakte kloofje vast te houden. Dan moest het maar in de slotronde gebeuren. Ik heb me nog even in het wiel gezet om dan mijn moment te kiezen om vol door te gaan.”

Net als in Sint-Niklaas probeerde Lucinda Brand al vroeg om een beslissing te forceren, maar deze keer moest de Nederlandse toezien hoe Cant, Marianne Vos, Eva Lechner, Ellen Van Loy en even later ook Katherine Compton aanpikten. Cant beantwoordde ook een tweede versnelling van Brand en ook Van Loy, Lechner en Compton kwamen weer aansluiten. De ruime kopgroep werd uiteindelijk gereduceerd tot een drietal en op een technische strook zette Cant in de slotfase Compton en Lechner op achterstand. Vanuit de achtergrond reed Pauline Ferrand-Prévot nog naar de vierde plaats, voor Vos, Brand, Laura Verdonschot en Van Loy.

Foto MVH

Top 10: 1. Sanne Cant 42:24; 2. Katherine Compton (USA) 0:03; 3. Eva Lechner (Ita) 0:07; 4. Pauline Ferrand-Prévot (Fra) 0:16; 5. Marianne Vos (Ned) 0:24; 6. Lucinda Brand (Ned); 7. Laura Verdonschot; 8. Ellen Van Loy; 9. Maud Kaptheijns (Ned) 0:26; 10. Jolanda Neff (Zwi) 0:36.
 

Sanne Cant derde keer op rij de beste in Loenhout

Sofie De Vuyst: "Ik wil opnieuw mijn niveau van voor ongeval bereiken"

Sofie De Vuyst: "Ik wil opnieuw mijn niveau van voor ongeval bereiken"