Loes Sels sterker dan Ellen Van Loy in Hasselt

Loes Sels sterker dan Ellen Van Loy in Hasselt

In Hasselt was Loes Sels zaterdag de beste in de derde Soudal Classic van dit seizoen. Ze ging Ellen Van Loy en de jonge Nederlandse Ceylin del Carmen Alvarado vooraf. Zowel in 2015 (Steenhuffel) als in 2016 (Vorselaar) vonden we van Sels wel een zege in een kleine cross terug, voor winst in een A-cross kwamen we terecht bij het BK van 2008 in Hofstade.

Onder meer Sanne Cant, Sophie de Boer, Maud Kaptheijns, Laura Verdonschot, Nikki Brammeier, Helen Wyman, Katherine Compton en Alice Maria Arzuffi kwamen niet aan de start in de Limburgse hoofdstad. Het maakte de rekening niet van de wel aanwezige Ellen Van Loy. Zij pakte zoals wel vaker uit met een snelle start, die haar aan het einde van de openingsronde een voorsprong van zes seconden op Sels opleverde. Ceylin del Carmen Alvarado en Karen Verhestraeten volgden nog wat verderop.

Er volgde een mooi duel tussen Van Loy en Sels, waarbij deze laatste in de tweede van zes ronden de kloof overbrugde om vervolgens zelf een kleine voorsprong te nemen. Van Loy liet het verschil niet groter worden dan elf seconden, waardoor het tot de slotronde spannend bleef. Sels verzwakte echter niet en hield al bij al vrij gemakkelijk stand. Van Loy werd tweede, Alvarado toonde zich iets sterker dan Verhestraeten en finishte als derde.

“Je mag wel zeggen dat ik hier heel lang heb naar uitgekeken”, zei Sels, die uiteraard wat kon profiteren van de vele afwezigen maar anderzijds sowieso al aan een sterk seizoen bezig was. “In Niel had ik al een kans op een mooie overwinning laten schieten, dit doet dus echt wel veel deugd. Een beloning voor het vele harde werk van de voorbije maanden en jaren. Ik kan het eigenlijk nog altijd nauwelijks geloven, al voelde ik me wel heel goed. In het begin zat ik achter Verhestraeten, maar zij moest een gaatje laten. Ik reed vervolgens echter vrij vlot tot bij Ellen en kon even later zelf een kloofje slaan. Het verschil bleef wel beperkt, zodat het afwachten bleef. Ellen kon nog altijd uitpakken met een sterke slotronde, maar ik voelde me wel gewapend om haar op afstand te houden.”

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Loes Sels (Crelan-Charles) 47:41; 2. Ellen Van Loy 0:20; 3. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) 0:53; 4. Karen Verhestraeten 1:05; 5. Denise Betsema (Ned) 1:23; 6. Inge van der Heijden (Ned); 7. Manon Bakker (Ned) 1:39; 8. Joyce Vanderbeken 1:53; 9. Esther van der Burg (Ned) 3:00; 10. Veerle Goossens.

 

Cant neemt draad op met winst in Essen

Cant neemt draad op met winst in Essen

Cant in slotfase voorbij Noble en Compton in Hamme

Cant in slotfase voorbij Noble en Compton in Hamme