Pauline Ferrand-Prévot maakt indruk in Overijse

In Overijse heeft Pauline Ferrand-Prévot de Druivencross op haar naam geschreven. De Française bleek sterker dan wereldkampioene Sanne Cant, die pas na haar zege in Essen zaterdag had beslist om naar Overijse af te zakken, en Lucinda Brand.

Zelf was Ferrand-Prévot in Essen bij haar internationale wederoptreden na een crosspauze van twee jaar vierde geworden, in Overijse streed ze al vroeg in de wedstrijd helemaal vooraan mee. Hoewel ze achteraan moest starten, kwam ze na de eerste beklimming van de Tenotsberg al in de voorwacht te zitten met verder de snel gestarte Ellen Noble, Cant, Brand, Nikki Brammeier, Katherine Compton en Annemarie Worst.

Nadat Cant in de tweede van vier ronden even wat voorsprong had genomen, nam Brand het initiatief over. Ferrand-Prévot reageerde attent, overbrugde de kleine kloof en liet Brand even later na een schuiver van de Nederlandse achter. In geen tijd nam ze een voorsprong van twintig seconden op Brand, die Cant had zien terugkeren in haar spoor. Het leverde in de slotronde nog een mooie strijd voor de tweede plaats op, maar Ferrand-Prévot hield vrij gemakkelijk stand.

“Dat het al meteen zo goed gaat, is toch wel een verrassing”, stelde de Française. “Op mijn techniek kan ik natuurlijk altijd rekenen en op dit parcours was dat zeker een troef, maar van de benen had ik niet verwacht dat ze zo goed zouden zijn. In de eerste beklimming kon ik al veel rensters voorbijrijden, even later belandde ik helemaal vooraan en na een val van Brand was ik plots alleen. Het doet deugd om ondanks een gemis aan wedstrijdritme al zo goed te presteren.”

Ferrand-Prévot, wereldkampioene in 2015, zou weleens een belangrijke rol kunnen spelen als begin februari in Valkenburg wordt gestreden om de regenboogtrui, al houdt ze de boot zelf nog even af. “Momenteel heb ik een programma opgesteld tot de Franse kampioenschappen, pas daarna zal ik in samenspraak met mijn ploeg en de rest van mijn entourage beslissen of er nog een vervolg komt richting Wereldbeker in Nommay en het wereldkampioenschap.”

Top 10: 1. Pauline Ferrand-Prévot (Fra) 40:01; 2. Sanne Cant 0:20; 3. Lucinda Brand (Ned) 0:28; 4. Katherine Compton (USA) 0:32; 5. Nikki Brammeier (GBr) 0:48; 6. Annemarie Worst (Ned) 1:23; 7. Evie Richards (GBr) 1:24; 8. Alice Maria Arzuffi (Ita) 1:40; 9. Ellen Noble (USA) 1:46; 10. Kim Van de Steene 1:58.

 

Cant vierde keer op rij winnares van Scheldecross, Vos achtste

Cant neemt draad op met winst in Essen

Cant neemt draad op met winst in Essen