Laura Verdonschot verovert zilver in EK beloften

Laura Verdonschot verovert zilver in EK beloften

Op het EK cyclocross in het Tsjechische Tabor heeft Laura Verdonschot een zilveren medaille veroverd bij de beloften. In de sprint moest ze haar meerdere erkennen in de Italiaanse titelverdedigster Chiara Teocchi.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat Verdonschot een gooi naar de titel zou kunnen doen. Ze moest lang toekijken hoe het Nederlandse duo Ceylin del Carmen Alvarado en Yara Kastelijn, Teocchi en de Tsjechische Nikola Noskova een eindje voor haar uit reden. Een sterke voorlaatste ronde leverde Verdonschot toch een plaats op in de kopgroep. Een serieuze versnelling van Teocchi was er al snel te veel aan voor de Nederlandse dames, maar Verdonschot beet door. In de sprint kwam ze echter tekort tegen de Italiaanse.

“Teocchi zette heel snel aan”, zei Verdonschot. “Daardoor zat ik niet meteen in het wiel, maar zelfs dan was het wellicht bij een tweede plaats gebleven. Na mijn matige start van het seizoen is dit zilver toch een opsteker, zelfs al is er op dit moment ook een vleugje ontgoocheling omdat ik er dichtbij was. Aanvankelijk reed ik nochtans opnieuw achter de feiten aan. Ik zag wel dat de rensters vooraan niet echt ver wegreden en op de technische stroken kwam ik telkens dichterbij, maar op de langere stukken had ik het nadeel om alleen te zitten. Toen ik er uiteindelijk toch in slaagde om de kloof te overbruggen, groeide mijn zelfvertrouwen.”

Foto MVH

Top 10: 1. Chiara Teocchi (Ita) 35:36; 2. Laura Verdonschot; 3. Nikola Noskova (Tsj) 0:04; 4. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) 0:17; 5. Yara Kastelijn (Ned) 0:28; 6. Nadja Heigl (Oos) 0:32; 7. Magdalena Misonova (Tsj) 0:36; 8. Silvia Persico (Ita) 0:44; 9. Inge van der Heijden (Ned) 0:52; 10. Adela Safarova (Tsj) 0:57; 11. Suzanne Verhoeven 0:59;… 14. Axelle Bellaert 1:14.

 

Sanne Cant pakt in Tabor derde Europese titel

Sanne Cant pakt in Tabor derde Europese titel

Lotte Kopecky pakt WB-zege in puntenkoers

Lotte Kopecky pakt WB-zege in puntenkoers