D'hoore en Kopecky domineren Wereldbeker ploegkoers in Pruszkow

D'hoore en Kopecky domineren Wereldbeker ploegkoers in Pruszkow

Op de slotdag van de Wereldbeker baanwielrennen in het Poolse Pruszkow hebben Jolien D’hoore en Lotte Kopecky de ploegkoers gewonnen. Ze waren dominant en wonnen voor de Britse en Italiaanse duo’s.

D’hoore en Kopecky blijven voorlopig dus deze voor dames nog jonge discipline beheersen. Vorig jaar veroverden ze de eerste Europese titel, begin dit jaar volgde de eerste wereldtitel en ook in Pruszkow domineerden ze de wedstrijd op een gelijkaardige manier. De wereldkampioenen pakten punten in elke sprint en bouwden zo aan een geruststellende voorsprong.
In de slotsprint, goed voor dubbele punten, konden enkel de Britse dames Elinor Barker en Emily Nelson nog op gelijke hoogte komen. Zij wonnen ook die laatste sprint, maar D’hoore en Kopecky pakten in hun spoor netjes de tweede plaats en dat volstond ruimschoots om de zege te pakken en tot nu toe ongeslagen te blijven in deze discipline.

Voor de rest geen Belgische topprestaties op de slotdag. Nicky Degrendele werd na een vijfde plaats in de eerste ronde en een derde in de herkansingen al snel uitgeschakeld in de keirin. Annelies Dom realiseerde met 3:44.530 de dertiende tijd in de kwalificaties van de individuele achtervolging.

Foto MVH

 

Kaat Hannes: "Programma bepalend in keuze voor Jos Feron Lady Force"

Kaat Hannes: "Programma bepalend in keuze voor Jos Feron Lady Force"

Sanne Cant pakt in Tabor derde Europese titel

Sanne Cant pakt in Tabor derde Europese titel