Lotte Kopecky pakt WB-zege in puntenkoers

Lotte Kopecky pakt WB-zege in puntenkoers

Lotte Kopecky zorgde op de eerste dag van de Wereldbeker baanwielrennen in het Poolse Pruszkow voor Belgische winst door de puntenkoers te winnen.

Kopecky mengde zich in de eerste wedstrijdhelft niet in de sprints, waarmee duidelijk werd dat ze zou mikken op een winstronde en de bijbehorende twintig bonuspunten. De dames waren al op weg naar de zesde van acht sprints toen Kopecky er in het gezelschap van de Oekraïense Ganna Solovei en de Française Coralie Demay voor ging. Kopecky pakte tussendoor de vijf punten van de sprint mee en even later slaagde het drietal er effectief in om weer aan te sluiten bij het peloton. Geen van de drie kwam nog tot scoren in de resterende sprints, zodat Kopecky de winst pakte.

Een weekje vroeger dan verwacht kwam ook Jolien D’hoore al in actie. Zij nam vrijdag de scratch voor haar rekening. Ze reed een sterke sprint, maar aangezien vier dames onderweg een winstronde hadden genomen, leverde haar dat slechts een vijfde plaats op. De Britse Neah Evans leek de winst te pakken, maar ze werd teruggezet naar plaats vier omdat ze tijdens de sprint op de blauwe band had gereden. Zo ging de zege naar de Russische Mariia Averina.

Kopecky reed eerder op de dag samen met Annelies Dom, Gilke Croket en Saartje Vandenbroucke ook de kwalificaties van de ploegenachtervolging, maar met 4:35.589 – vier seconden boven het Belgische record – werd het viertal negende en laatste.

Foto MVH

Laura Verdonschot verovert zilver in EK beloften

Laura Verdonschot verovert zilver in EK beloften

Helen Wyman vierde keer aan de winst in Koppenbergcross

Helen Wyman vierde keer aan de winst in Koppenbergcross