Cant in slotfase voorbij Noble en Compton in Hamme

Cant in slotfase voorbij Noble en Compton in Hamme

Sanne Cant heeft een echt topweekend achter de rug. Zaterdag was de wereldkampioene al de beste in de modder van het Duitse Zeven, zondag won ze na een sterke slotronde ook de derde manche van de IJsboerke Ladies Trophy in Hamme. Met Ellen Noble en Katherine Compton ging ze twee Amerikaanse dames vooraf.

Het zag er nochtans lang naar uit dat Noble en Compton onder elkaar zouden uitmaken welke Amerikaanse op de hoogste podiumtrede zou mogen plaatsnemen. Nadat zich in de openingsronde een kopgroep van vijf had gevormd met naast Cant, Noble en Compton ook nog Maud Kaptheijns en Ellen Van Loy, waren het de Amerikaanse dames die in de tweede van vier ronden een kloof sloegen. Cant bleef vervolgens weliswaar de eerste achtervolgster, maar bij het ingaan van de slotronde keek ze toch tegen een achterstand van tien seconden aan. De wereldkampioene had echter een pittige slotronde in de benen en overbrugde zonder veel problemen de kloof. Ze nam ook vrijwel meteen het commando en liet haar twee gezellen ter plaatse. Zo kon ze in de laatste rechte lijn volop genieten van haar tweede overwinning van het weekend.

“Het was zeker niet de bedoeling om zo te moeten achtervolgen”, zei Cant. “Ik had echter heel veel last van de zon en zag nauwelijks de sporen op het parcours. In de laatste ronde heb ik echter ‘foert’ gezegd en ben ik er vol voor gegaan, met het risico om ergens een fout te maken. Dat gebeurde niet en in een modderstrook reed ik naar Noble en Compton toe. Langs het water heb ik dan vol doorgetrokken en dat bleek voldoende om hen af te schudden. Nu volgt een stageperiode. Het is plezant om met dubbele winst naar Spanje te kunnen vertrekken.”

Cant haalde het uiteindelijk met een handvol seconden op Noble, die sneller sprintte dan Compton. Ook deze laatste kon echter heel tevreden zijn. Voor de start was ze al leidster in de IJsboerke Ladies Trophy met 1:04 voorsprong op nummer twee Helen Wyman. Die moest in Hamme echter genoegen nemen met een zevende plaats. De Britse zag haar achterstand meer dan verdubbelen en volgt nu op 2:38. Cant speelt na haar opgave wegens ziekte in Ronse en haar forfait voor Oudenaarde niet meer mee in het klassement.

Foto MVH

Top 10: 1. Sanne Cant 39:09; 2. Ellen Noble (USA) 0:06; 3. Katherine Compton (USA) 0:07; 4. Ellen Van Loy 0:52; 5. Nikki Brammeier (GBr) 0:58; 6. Maud Kaptheijns (Ned) 1:12; 7. Helen Wyman (GBr) 1:26; 8. Alice Maria Arzuffi (Ita) 1:53; 9. Loes Sels 1:55; 10. Laura Verdonschot 2:13.

 

Loes Sels sterker dan Ellen Van Loy in Hasselt

Loes Sels sterker dan Ellen Van Loy in Hasselt

Cant ook in de modder van Zeven de beste

Cant ook in de modder van Zeven de beste