Cant ook in de modder van Zeven de beste

Cant ook in de modder van Zeven de beste

Sanne Cant lijkt stilaan op weg naar een derde eindzege in de Wereldbeker veldrijden. Eén week na haar zege in het Deense Bogense was ze ook in het Duitse Zeven de beste. Goed voor een drie op vijf in deze editie van de World Cup. Helen Wyman en Katherine Compton mochten naast de wereldkampioene plaatsnemen op het podium.

Al na één bocht werd duidelijk dat Cant opnieuw een uitstekende zaak zou kunnen doen in de stand van de Wereldbeker. Kaitlin Keough en Sophie de Boer, haar naaste twee belagers in het klassement, werden immers opgehouden en verzeilden in de verre middenmoot. Cant zelf kende wel een goede start en was in de openingsronde ook de enige die in de buurt kon blijven bij Wyman, de winnares van de Koppenberg die in de Duitse modder haar meest geliefde omstandigheden voor de wielen kreeg. Ellen Noble, Loes Sels en Katherine Compton vormden een eerste achtervolgend groepje.

Daarmee lagen de posities echter totaal niet vast. Zo werden Noble en Sels teruggeslagen door kettingproblemen, anderzijds rukten onder meer Katerina Nash, De Boer, Jolien Verschueren, Keough en Laura Verdonschot stilaan op. Vooraan maakte Cant van een fietswissel van Wyman gebruik om een kleine kloof te slaan, maar even later zag ze de opkomende Compton aansluiten. Ook Wyman gaf zich nog niet gewonnen, maar een volgende tempoversnelling van Cant was er zowel voor haar als voor Compton te veel aan.

Na ruim 41 minuten – andermaal een serieuze misrekening van de UCI-commissarissen – ging Cant de slotronde in met acht seconden voorsprong op Compton en vijftien op Wyman. De Britse reed nog een sterke slotronde en ging Compton voorbij, maar Cant bleek buiten schot. “Het was soms niet evident om te kiezen tussen lopen en fietsen, maar uiteindelijk heb ik toch wel de juiste beslissingen genomen”, zei Cant in een eerste reactie. De wereldkampioene heeft in de Wereldbeker nu al 79 punten voorsprong op Keough en 85 op De Boer.

Foto MVH

Top 10: 1. Sanne Cant 51:29; 2. Helen Wyman (GBr) 0:12; 3. Katherine Compton (USA) 0:23; 4. Katerina Nash (Tsj) 0:43; 5. Sophie de Boer (Ned) 0:55; 6. Jolien Verschueren 1:17; 7. Eva Lechner (Ita) 1:21; 8. Nikki Brammeier (GBr); 9. Loes Sels 1:36; 10. Laura Verdonschot 1:46.

 

Cant in slotfase voorbij Noble en Compton in Hamme

Cant in slotfase voorbij Noble en Compton in Hamme

Cant steviger leidster in Wereldbeker na winst in Bogense

Cant steviger leidster in Wereldbeker na winst in Bogense