Cant steviger leidster in Wereldbeker na winst in Bogense

Cant steviger leidster in Wereldbeker na winst in Bogense

Sanne Cant heeft in het Deense Bogense, waar volgend seizoen het WK zal plaatsvinden, een uitstekende zaak gedaan met het oog op een mogelijke eindzege in de Wereldbeker. De wereldkampioene won voor Helen Wyman en Kaitlin Keough en verstevigde daardoor uiteraard haar leidersplaats.

Reeds in de eerste ronde sloeg Cant een klein kloofje toen Sophie de Boer achter haar tegen de grond ging en ook de rest van het ruime deelnemersveld ophield. Eerst kwam Eva Lechner heel even terug, vervolgens was het Wyman die het dichtst in de buurt bleef van Cant. Toen die in de derde ronde even struikelde op een van de steile loopstroken bergop, kon de Britse de kloof overbruggen.

Heel lang bleef het duo niet samen, want Cant vond op het parcours enkele passages die haar beter lagen en waar ze telkens weer het verschil kon maken. Zo ook in de voorlaatste ronde, waarin ze ruim tien seconden voorsprong nam op Wyman. Die had ze ook nodig, want in de slotronde liep op zeker moment de ketting van haar tandwiel. Op het moment dat Cant het euvel had hersteld, passeerde Wyman en zo kon ze net weer mee in het wiel van de Britse. Nauwelijks enkele hectometers verder nam Cant opnieuw en nu definitief afstand van Wyman.

Lechner leek lang op weg naar plaats drie, maar in de slotfase zag ze Keough terugkeren. In de sprint was die laatste duidelijk sneller. Ellen Van Loy, vorige week de beste in Gavere, hield Katerina Nash van de vijfde plaats. Met Loes Sels op plaats zeven en Laura Verdonschot op plaats negen finishten nog twee Belgische dames in de top tien.

Foto MVH

Top 10: 1. Sanne Cant 41:19; 2. Helen Wyman (GBr) 0:09; 3. Kaitlin Keough (USA) 0:48; 4. Eva Lechner (Ita) 0:51; 5. Ellen Van Loy 1:19; 6. Katerina Nash (Tsj) 1:20; 7. Loes Sels 1:31; 8. Alice Maria Arzuffi (Ita) 1:42; 9. Laura Verdonschot 1:45; 10. Nikki Brammeier (GBr) 1:50.

 

Cant ook in de modder van Zeven de beste

Cant ook in de modder van Zeven de beste

Ellen Van Loy pakt na verbeten strijd de zege in Gavere

Ellen Van Loy pakt na verbeten strijd de zege in Gavere