Sterke slotronde levert Nikki Brammeier winst op in Niel

Sterke slotronde levert Nikki Brammeier winst op in Niel

Net als in 2012 heeft Nikki Brammeier in Niel de Jaarmarktcross op haar naam geschreven. In de slotfase bleek de Britse de sterkste van een kopgroep van vier, Alice Maria Arzuffi en Ellen Van Loy eisten de andere podiumplaatsen op.

Bij afwezigheid van Maud Kaptheijns – ontsteking aan de knie – vormde zich in de openingsronde een kopgroep met Sanne Cant, Ellen Van Loy, Nikki Brammeier, Loes Sels en Alice Maria Arzuffi. In een bocht kort voor de finish ging Cant, de voorbije vier jaar winnares in Niel, echter onderuit. Van Loy en Arzuffi gingen er overheen, maar konden vrij snel hun weg vervolgen. Cant daarentegen had veel problemen met haar fiets en verloor ruim twee minuten voor ze weer op weg kon. Een verloren zaak uiteraard.

Vooraan kwamen Sels, Brammeier en Van Loy vrij snel opnieuw samen. Arzuffi en Elle Anderson volgden iets verderop, de Italiaanse bleek sterker dan de Amerikaanse en in de op één na laatste ronde slaagde ze er ook in om de kloof naar het leidende trio te overbruggen. In de slotronde nam Brammeier het heft in handen, de Britse nam een handvol seconden voorsprong en gaf die niet meer uit handen. In de sprint om de tweede plaats was Arzuffi sneller dan Van Loy en Sels.

“Deze zege betekent veel voor mij”, verklaarde Brammeier. “Het is al een hele tijd geleden dat ik nog eens het zegegebaar kon maken. Vooral ziekte heeft me regelmatig afgeremd. Hier heb ik mijn wedstrijd goed ingedeeld en op een plaats waar de anderen vrij snel van de fiets stapten, probeerde ik zo ver mogelijk te fietsen om het verschil te maken. Hopelijk kan ik vanaf nu weer wat meer regelmaat in mijn prestaties leggen en vaker meespelen voor de overwinning. Misschien morgen in Gavere al, een parcours waar ik graag rijd en nog meer als het door de regen modderig ligt.”

Foto MVH

Top 10: 1. Nikki Brammeier (GBr/Boels Dolmans) 42:06; 2. Alice Maria Arzuffi (Ita) 0:05; 3. Ellen Van Loy; 4. Loes Sels; 5. Elle Anderson (USA) 0:50; 6. Nikola Noskova (Tsj) 1:25; 7. Karen Verhestraeten 1:31; 8. Denise Betsema (Ned) 1:48; 9. Axelle Bellaert 2:41; 10. Sanne Cant 2:43.

 

D'hoore-Kopecky niet langer ongeslagen in ploegkoers

D'hoore-Kopecky niet langer ongeslagen in ploegkoers

Kaat Hannes: "Programma bepalend in keuze voor Jos Feron Lady Force"

Kaat Hannes: "Programma bepalend in keuze voor Jos Feron Lady Force"