Kaat Hannes: "Programma bepalend in keuze voor Jos Feron Lady Force"

Kaat Hannes: "Programma bepalend in keuze voor Jos Feron Lady Force"

Toen Heidi Van de Vijver een tweetal weken geleden de stopzetting van haar UCI-team moest aankondigen, betekende dit voor enkele rensters dat ze voor 2018 plots nog op zoek moesten naar een nieuwe ploeg. Voor Nathalie Verschelden en voormalig Belgisch kampioene Kaat Hannes eindigde die zoektocht toen ze deze week een verbintenis konden aangaan met het Nederlandse Jos Feron Lady Force.

“Op zich gingen we er altijd van uit dat de ploeg zou doorgaan, al moet ik zeggen dat ik er na het afhaken van Lensworld al een tweetal weken rekening mee hield dat het fout kon aflopen”, denkt de later deze maand 26 jaar wordende Kaat Hannes nog even terug. “Heidi gaf de hoop niet meteen op, maar jammer genoeg is het niet meer gelukt om nog een nieuwe geldschieter te vinden. Niet dat ik in die periode al op zoek ben gegaan naar een andere ploeg, die twee weken maken niet echt het verschil op dat vlak. Om nog ergens een plaatsje te vinden bij een ander UCI-team was het sowieso al vrij laat. Bovendien ging mijn persoonlijke voorkeur toch naar een iets kleiner team met toch een mooi programma waar ik me kan laten zien. Bij een UCI-team dreig je al eens meer in het B-programma te belanden en/of in dienst te moeten rijden van de kopvrouwen. Tenzij het om een van de echte topploegen gaat, is dat vaak minder interessant.”

Uiteindelijk kozen Hannes en Verschelden dus voor de Zeeuwse formatie Jos Feron Lady Force. “In België toonden zowat alle clubteams interesse, maar bij Feron hadden ik en Nathalie meteen een heel goed gevoel toen we rond de tafel gingen zitten”, zegt Hannes. “Als je naar het programma kijkt, kunnen we ook nauwelijks beter zitten en vooral dat was bepalend voor onze keuze. Oké, koersen van de World Tour kan je niet rijden, maar in het Vlaamse voorjaar hebben we het dan eigenlijk enkel over Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en die nieuwe wedstrijd in De Panne. Het niveau in die World Tour ligt echter ook zo verschrikkelijk hoog dat het nauwelijks doenbaar is om in die koersen een deftige prestatie te leveren.”

Hannes 3.jpg

“In de andere grote wedstrijden is dat al iets meer mogelijk en die staan eigenlijk ook allemaal op ons programma. We beginnen met de Omloop Het Nieuwsblad en Tielt-Winge, we rijden Le Samyn en al vroeg op het seizoen hebben we met de Healthy Ageing Tour in Nederland ook al een mooie rittenkoers. Later op het jaar volgen bijvoorbeeld nog Thüringen Ladies Tour, BeNe Ladies Tour en Ronde van de Ardèche. Ik zal zeker niet moeten klagen over een tekort aan wedstrijden. Zeker niet als er links of rechts nog een rittenkoers met een nationale selectie bijkomt, wat ook altijd eens plezant is.”

Het feit dat Hannes in 2018 bewust voor een iets kleiner team zal rijden, betekent niet dat ze haar ambities terugschroeft. “Zeker niet, ik blijf voluit leven voor mijn sport en ik geniet ook nog altijd de belangrijke ondersteuning van Defensie. Ik wil vooral tonen dat ik nog steeds mijn plaats heb bij de beteren in België en ik geloof er ook in dat te kunnen doen. Samen met mijn trainer ben ik ervan overtuigd dat ik nog stappen kan zetten en mijn niveau kan opkrikken.”

Filip De Greef/Foto's Paul Hinninck

 

Sterke slotronde levert Nikki Brammeier winst op in Niel

Sterke slotronde levert Nikki Brammeier winst op in Niel

D'hoore en Kopecky domineren Wereldbeker ploegkoers in Pruszkow

D'hoore en Kopecky domineren Wereldbeker ploegkoers in Pruszkow