D'hoore-Kopecky niet langer ongeslagen in ploegkoers

D'hoore-Kopecky niet langer ongeslagen in ploegkoers

Jolien D’hoore en Lotte Kopecky hebben voor het eerst een ploegkoers niet gewonnen. In de Wereldbeker in Manchester moesten ze nipt buigen voor de Britse thuisrijdsters Elinor Barker en Katie Archibald. D’hoore en Kopecky kwamen twee punten tekort.

Net als vorige week in Pruszkow werd snel duidelijk dat het op een duel tussen de Belgen en de Britten zou uitdraaien. Maar waar D’hoore en Kopecky in Polen snel op voorsprong kwamen en hun bonus stelselmatig konden uitbouwen, waren ze deze keer van bij het begin op achtervolgen aangewezen. Barker en Archibald wonnen meteen de eerste sprint terwijl het Belgische duo slechts één punt pakte met de vierde plaats. In bijna alle volgende sprints werden D’hoore en Kopecky tweede achter de Britse dames, maar doordat die onderweg één sprint misten, bleef het wel spannend.

Na de voorlaatste sprint bedroeg het verschil zes punten en hoewel in de slotsprint dubbele punten te verdienen waren, hadden Barker en Archibald dus altijd genoeg aan een tweede plaats. En dat was exact wat gebeurde. D’hoore en Kopecky wonnen die slotsprint, maar het Britse duo pakte de zes punten van de tweede plaats.

Belgisch record ploegenachtervolging

De Belgische dames zorgden eerder op de dag al voor een mooie prestatie in de ploegenachtervolging. D’hoore nam voor het eerst sinds 2014 nog eens een plaats in bij het viertal en samen met Kopecky, Annelies Dom en Saartje Vandenbroucke zorgde ze in de kwalificaties meteen voor een nieuw Belgisch record. Met 4:28.371 gingen ze ruim drie seconden onder het vorige record, goed voor een vierde tijd en een plaats in de eerste ronde zondagochtend. Er wacht dan een confrontatie met de oppermachtige Britse dames. Winst zal normaal gezien dan ook niet lukken, maar een goede tijd kan dan nog altijd een plaats in de strijd om brons opleveren.

Net als vorige week in Pruszkow slaagde Nicky Degrendele er niet in om de halve finales in het keirin te bereiken. Ze kwam er deze keer wel veel dichterbij. In haar reeks van de eerste ronde werd ze derde achter Laurine van Riessen en Katy Marchant, die de twee rechtstreekse tickets voor die halve eindstrijd pakten. In haar herkansingsreeks bleek enkel de Mexicaanse Luz Daniela Gaxiola sneller dan Degrendele, maar enkel de winnares stootte door.

Foto MVH

 

Ellen Van Loy pakt na verbeten strijd de zege in Gavere

Ellen Van Loy pakt na verbeten strijd de zege in Gavere

Sterke slotronde levert Nikki Brammeier winst op in Niel

Sterke slotronde levert Nikki Brammeier winst op in Niel