Maud Kaptheijns pakt ook in Ruddervoorde de winst

Maud Kaptheijns pakt ook in Ruddervoorde de winst

Maud Kaptheijns scoorde in Ruddervoorde een vier op vier in de Superprestige Ladies Trophy door in een sprint Lucinda Brand en Sanne Cant achter zich te houden. De wereldkampioene heeft als tweede in de stand nu al negen punten achterstand.

Haar beste dag had Kaptheijns nochtans niet. Ze nam nog wel de snelste start, maar het werd ook snel duidelijk dat Brand en Cant net iets beter voor de dag kwamen. Zij sloegen meermaals een kleine kloof – soms solo, nog vaker met zijn tweeën – maar veel terrein gaven de op karakter strijdende Kaptheijns en ook Annemarie Worst nooit prijs. Cant leek in de laatste zandstrook een hand uit te steken naar de zege, maar moest enkele meters verder toch buigen voor Kaptheijns. De Nederlandse nam als leidster de laatste bocht en hield gemakkelijk stand. Een sprint kwam er immers niet meer uit bij Cant, waardoor Brand haar ook nog de tweede plaats ontfutselde.

“Ik reed heel lang rond met het gevoel dat winnen vandaag niet mogelijk zou zijn”, erkende Kaptheijns, die zaterdag nog een diepe snijwonde net onder de knie had moeten laten hechten. “Ik vocht puur op karakter en ben heel diep moeten gaan om in de buurt te kunnen blijven van Cant en Brand. In de laatste zandstrook zat ik toch perfect in het spoor van Sanne en even verderop zag ik kans om naar de leiding te rijden. Ik kon ook nog goed aanzetten voor de sprint en standhouden.”

“Bij de laatste passage door het zand zat ik in de ideale positie, maar ik verloor er mijn zelfvertrouwen en stapte te vroeg van de fiets”, stelde Cant. “Ik liep vol door om de leidersplaats vast te houden, maar daardoor had ik geen antwoord meer op de versnelling van Maud. Toen zij de sprint inzette, was het geloof in winst eigenlijk al weg. Nu goed, in vergelijking met de voorbije weken sta ik al een pak verder, maar ik zou toch zo snel mogelijk nog eens een overwinning willen pakken.”

Foto MVH

Top 10: 1. Maud Kaptheijns (Ned/Crelan-Charles) 43:46; 2. Lucinda Brand (Ned) 0:01; 3. Sanne Cant 0:03; 4. Annemarie Worst (Ned) 0:13; 5. Ellen Van Loy 0:58; 6. Laura Verdonschot 1:00; 7. Kim Van de Steene; 8. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) 1:08; 9. Karen Verhestraeten 1:21; 10. Fleur Nagengast (Ned) 1:34.

 

Helen Wyman vierde keer aan de winst in Koppenbergcross

Helen Wyman vierde keer aan de winst in Koppenbergcross

Heidi Van de Vijver gooit handdoek: "Ik stond met mijn rug tegen de muur"

Heidi Van de Vijver gooit handdoek: "Ik stond met mijn rug tegen de muur"