Heidi Van de Vijver gooit handdoek: "Ik stond met mijn rug tegen de muur"

Heidi Van de Vijver gooit handdoek: "Ik stond met mijn rug tegen de muur"

Het verhaal van de UCI-ploeg Lensworld-Kuota is ten einde. Hoofdsponsor Lensworld werd recent overgenomen door LensOnline en dat bedrijf zet de sponsoring van de vrouwenploeg van manager Heidi Van de Vijver stop. 

“Ik had het al een tijdje zien aankomen, maar nu is het ook zeker. Zonder hoofdsponsor kan ik onmogelijk verder, dus zie ik me genoodzaakt om de ploeg op te doeken”, vertelt een ontgoochelde Heidi Van de Vijver. “Leuk is anders, maar ik stond met mijn rug tegen de muur. Ik had voor volgend seizoen al een mooie ploeg op papier staan. Met tal van sponsors was de deal ook rond, maar zonder hoofdsponsor heeft het geen zin om het nu nog allemaal te rekken. De tijd is nu mijn grootste tegenstander. Ik wil de rensters niet langer in de onzekerheid laten leven. Daarom is het beter om een eerlijk besluit te nemen, al had ik het liever allemaal anders gezien. Ik ben de voorbije dagen nog op zoek gegaan naar het grote geld, maar dat is zoveel als zoeken naar een naald in een hooiberg”, aldus de ploegmanager uit Bornem. 

Lensworld-Kuota was de voorbije jaren het team van onder meer Kaat Hannes (foto), vorig jaar nog Belgische kampioene. “We eindigen op de UCI-ranking als beste Belgische ploeg, maar hebben wel het kleinste budget. Ik ben echt wel fier dat ik dit heb kunnen realiseren.” 

Door het afhaken van Lensworld-Kuota telt ons land volgend jaar nog drie UCI-ploegen: Lotto Soudal Ladies, Experza-Footlogix en Lares-Waowdeals, dat volgend seizoen onder een nog aan te kondigen nieuwe naam zal uitkomen.

Foto Paul Hinninck
 

Maud Kaptheijns pakt ook in Ruddervoorde de winst

Maud Kaptheijns pakt ook in Ruddervoorde de winst

Belgische dames zonder medailles terug van EK in Berlijn

Belgische dames zonder medailles terug van EK in Berlijn